HelloWorld Robotprogramozó Tábor (14-18) összefoglalóVideó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:HelloWorld Robotprogramozó Tábor (14-18) összefoglaló
Forrás: PC World TV, 2016/08/29 10:00

HelloWorld Robotprogramozó Tábor (14-18) összefoglalóTe hogyan tanítanád az informatikát? Folyamatosan ezt kérdezzük egymástól, mikor új HelloWorld tananyagok kidolgozásán dolgozunk. Rengeteg ötletünk van, naponta találkozunk új technológiákkal amelyek mindig egy újabb és újabb ötletet szülnek. Azt tudjuk, hogy nem akarjuk a gyermekekkel bemagoltatni a számítógép felépítését és az operációs rendszerek fő működési elvét, illetve elavult, mára már szinte holt programozási nyelveket sem akartunk oktatni. Csak olyan megoldásokkal és kompetenciákkal akarunk foglalkozni, amelyekre vélhetően 10-15 év múlva is nagy szükség lesz. Mint említettük már, rengeteg ötletünk volt, amelynek egy részét bevettük a tábor programjába, egy részét elvetettük, egy részét pedig jelenleg is finomítjuk. Érezhető volt, hogy a tematika már túl is feszíti egy tábor programját, ezért a tavalyi HelloWorld táborból idén már négy lett: két Robotprogramozó Tábor és két Minecraft tábor. Míg utóbbinál a fő hangsúly a játékon belüli programozáson van, a robotprogramozóban a megfogható technológiák kerültek, így a robotok, a 3D-nyomtatók és például az Arduino mikrovezérlők. Rendkívül mozgalmas két hét van mögöttünk, amely során közel 100 gyermeknek adhattuk át a lentebb olvasható tananyagot, és amelynek jelentős részét most olvasóinkkal is megosztjuk a mostani lapszámunkon belül, illetve a lentebb olvasható linkeken keresztül. Már a táborokon belül is rengeteg visszajelzést kaptunk, aminek köszönhetően még tovább tökéletesíthetjük a programunkat. Jövőre újra találkozunk!
----------------------------------------------
Weboldalunk ► http://www.pcworld.hu
Hírlevelünk ► http://http://pcworld.hu/hirlevel
Facebook oldalunk ► https://www.facebook.com/pcworldhu
Google+ oldalunk ► https://plus.google.com/+pcworldhu/posts
Twitterünk ► https://twitter.com/PCWorldhu
YouTube csatornánk ► http://www.youtube.com/user/pcworldhu
--------------------------------------------
PC World, helloworld, arduino, robot, 3d, vr, programozás, kodu, scratchAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930