Újpesti TE-Astra HFC 0-3 (0-0)Videó: Sport videók, közvetítések:Újpesti TE-Astra HFC 0-3 (0-0)
Forrás: MLSZ TV, 2014/09/10 15:35

Újpesti TE-Astra HFC 0-3 (0-0)2014.09.06. Jet-Sol Liga, 3. forduló
Újpesti TE-Astra HFC 0-3 (0-0)
összefoglaló
Ahogy a bajnok, úgy a remekül menetelő Dorogi Diófa is "kottából" kapja ellenfeleit. Szabados György egységes, jól felkészített csapata a Szeged (5-1), és az UTE (5-1) után a tavalyi tabella alapján is soron következő 1. FC Femina vendégeként folytatta jó sorozatát. Bő félóra játék után, Nagy-Peti Kitti gólja juttatta előnyhöz a dorogiakat, majd az éppen a rákospalotaiaktól a bányászvárosba igazolt Sándor Zita szabadrúgása távoli tette biztossá a vendégcsapat előnyét. (Ebben a gólban bizony Molnár, a Femina kapusa is "benne volt". A hajrában ezúttal is jött a lassan hagyományossá váló Femina-gól, de Horváth Hanna találata ezúttal csak a szépítésre volt elég.
A rákospalotai gárda szép sorozatát szakította meg a Dorog, a Femina bajnoki mérkőzésen legutóbb több mint tíz hónapja, tavaly november 2-án kapott ki - az MTK-tól. Az Újpest ebben a szezonban először találkozott tavaszi felsőházi csapattal - nem ment rosszul a lila-fehéreknek, a meccs első órájában nem esett gól a Bánka Kristóf Sportközpontban. Szerepe lehet ebben annak, hogy Bíró Barbara felépült sérüléséből és visszatért a lilák kapujába, mint ahogy annak is, hogy az Astra támadójátéka nem volt elég türelmes az első hatvan percben, a vendégek nagyon akartak gólt rúgni - de azt tudjuk, mi a nagy akarás vége...
Amikor azután nem csak lelkesen, elszántan, de okosan is igyekeztek futballozni, Telek-Sümegi Éva egy kapu előtti kavarodást "megoldva" mattolta Bírót, majd Halászi Kinga értékesített egy büntetőt. Kísérteties a hasonlóság az MTK és az Astra hétvégi meccse között: gól nélküli hatvan perc, 3-0-ás siker, a rutinos játékosok szerezték a gólokat, amelyek közül a harmadik volt a legszebb: Újpesten Megyes Ágnesé. Az Astra középpályása a szélről indulva, lendületes akcióját precíz lövéssel befejezve állította be a végeredményt. A forduló győztesei közül egy csapatról nem esett még szó, a Szegedi AK ellen simán, magabiztos teljesítménnyel nyerő Ferencvárosról. Mosdóczi Evelin, Szabó Viktória, valamint a visszatérése óta első meccsét játszó Zágor Bernadett góljaival a Fradi bő félóra alatt eldöntötte a meccset. Cserenkó Szabolcs, a Szegedi AK edzője nincs könnyű helyzetben, csapata eddig egyetlen mérkőzését sem úszta meg öt kapott gól alatt.
A bajnokságban két hét szünet következik, ami alatt a válogatottak kerülnek fókuszba. A Markó Edina által irányított A-válogatott szeptember 13-án Ausztriában, négy nappal később pedig Bulgáriában játssza utolsó világbajnoki selejtezőit, míg Turtóczky Sándor csapata, az U19-es válogatott szeptember 13-18-ig Szombathelyen és Bükön, Svájc, Portugália és Azerbajdzsán korosztályos csapatainak társaságában vesz részt Európa-bajnoki selejtező-minitornán.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930