MTK Hungária - Astra Hungary FC 4-0 (1-0)Videó: Sport videók, közvetítések:MTK Hungária - Astra Hungary FC 4-0 (1-0)
Forrás: MLSZ TV, 2014/08/27 18:50

MTK Hungária - Astra Hungary FC 4-0 (1-0)2014.08.24. JET-SOL Liga Női NB I, 1. forduló
MTK Hungária - Astra Hungary FC 4-0 (1-0)
összefoglaló
A "hagyományosan szoros" Újpesti TE - 1. FC Femina mérkőzés (1-1) mellett, három, nagy különbségű győzelem született a Jet-Sol Liga női labdarúgó NB I nyitófordulójában. A Ferencváros Szombathelyen győzött a vártnál nagyobb különbséggel (5-1), az MTK az ezüstérmes Astra HFC elleni meccsre is átmentette BL-formáját (4-0), míg az újonc Dorogi Diófa Szegeden vett villámrajtot (5-1).
A bajnokság nyitómérkőzésén a Ferencváros, a nyáron igazolt Amelia Krso emelésével, már a 8. percben előnyhöz jutott. Az első játékrészben azután már csak helyzetek voltak mindkét oldalon, az újabb gólra a fordulás utánig várni kellett. Mosdóczi Evelin növelte a vendégek előnyét, majd Marsai Nikoletta szépített ugyan, de a hajrá az erősebb játékos állománnyal rendelkező Ferencvárosé volt: a tavalyi bronzérmes az utolsó bő tíz percben három újabb gólt szerzett (Krascsenics Petra 79., 90., Krso 85.) és fölényes győzelmet aratott.
A "hagyományokhoz híven", szoros meccset, döntetlent játszott Újpesten az UTE és az 1. FC Femina. Bár tavaszi jobb formája, és sikeres átigazolásai miatt a hazai női futballt jól ismerők többsége a vendégek sikerét várta, az UTE taktikus, szervezett játékkal cáfolt rá a tippekre. Bármely csapat előnyhöz, sőt akár jelentős előnyhöz juthatott volna, de majd' egy órán keresztül nem esett gól. Az 57. percben viszont az újpestiek nyári erősítése, a korábban a Feminában, az MTK-ban és a Viktóriában is az élvonalban szerepelt Várkonyi Orsolya gyönyörű megmozdulása után, a hazai csapat megszerezte a vezetést. A Femina azonban ezúttal is remekül küzdött és a 86. percben Szeitl Szilvia - szintén szemre is szép góllal - egyenlített, megőrizve a rákospalotaiak 2014-es veretlenségét.
Az újonc Dorogi Diófának mindössze három perc kellett első NB I-es góljához, Ujvári Izabella mattolta Földesi Lilient, sőt a gyors támadó Szalai Ágnes egyenlítő góljára (27.) is válaszolni tudott - rögtön a középkezdés után. A fordulás után az is kiderült, a vendégek szervezettebb csapatot alkotnak és az erőnlétük is jobb: az egykori technikás ferencvárosi középpályás, Koch Róbert lánya, Fruzsina lőtte a dorogiak harmadik gólját, majd jött Ujvári a maga harmadik találatával, negyedórával a meccs lefújása előtt pedig Kardos öngólja állította be a végeredményt.
A forduló rangadóján, a tavalyi döntő "visszavágóján" mindkét csapat tartalékosan állt fel. A bajnok Kaján Zsanettet, Demeter Rékát és Tóth I Alexandrát nélkülözte, míg az ezüstérmesből legnagyobb sztárja, az NB I-es edzők által az év játékosává is választott Szabó Boglárka hiányzott és Dombó János okkal ültette csak a kispadra Rózsa Cecíliát is. Az MTK lényegesen jobb játékosokból álló csapat, amely ráadásul a sikeres Bajnokok Ligája-selejtező után lendületben is van - bombameglepetés lett volna már az is, ha az Astra meg tudja szorítani a kék-fehéreket. Nem tudta. Bár az első gólra, a sorozatban 17. (!) gólkirályi címéért harcba induló Pádár Anita találatára a 33. percig várni kellett, a szünet után a bajnok "bedarálta" riválisát. Négy-nulla lett a vége, méghozzá úgy, hogy Pádár Anita és Méry Rita két-két gólja mind-mind gyönyörű találat, remek csatárteljesítmény volt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031