Viktória-Trend Optika FC - Astra HFC 1-1 (0-1)Videó: Sport videók, közvetítések:Viktória-Trend Optika FC - Astra HFC 1-1 (0-1)
Forrás: MLSZ TV, 2014/04/17 16:45

Viktória-Trend Optika FC - Astra HFC 1-1 (0-1)Jet-Sol Liga, rájátszás, 2. forduló
Viktória-Trend Optika FC -- Astra HFC 1-1 (0-1)
A Jet-Sol Liga Női Labdarúgó NB I rájátszása második fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét, az MTK Hungária -- Ferencváros találkozót, a válogatott programja miatt szerdára halasztották, ezért a "felsőház" programját a hétvégén csak az Astra szombathelyi vendégjátéka jelentette.
A bajnoki döntőre hajtó fővárosi csapat döntetlennel abszolválta a nyugati túrát, de az, hogy fontos pontot szerzett, vagy fontos pontokat veszített a Viktória-Trend Optika FC vendégeként, majd csak a folytatásban derül ki.
Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelyben azért "pontozással" inkább az Astra felé billent volna a mérleg nyelve. A futballt azonban gólra játsszák, így aztán a vendégek előbb egy támadó fault miatt érvénytelenített találattal, majd -- a védők hathatós közreműködésével -- egy "igazi" góllal gondoskodtak arról, hogy ténylegesen is előnyben legyenek: a középre ívelt labda a hátvédeken megpattanva szállt át Dömsödi Petra kapus fölött, Fogl Katalin számára pedig nem okozott gondot, hogy közelről a hálóba passzolja a labdát.
A képlet a fordulás után sem változott, az Astra előnye birtokában a kontrákra rendezkedett be, de a Viktória hiába birtokolhatta többet a labdát, támadásaiban nem volt elég átütőerő. Sőt, ebben a játékrészben is az Astrának voltak ígéretesebb lehetőségei -- ám a 78. percben a játékvezető büntetőt ítélt, miután a labda a vendégek tizenhatosán belül Vidács kezére pattant. A megítélt tizenegyesből Heike Manhart egyenlített, és miután kevéssel a lefújás előtt Megyes Ágnes ígéretes helyzetben Dömsödi kapusba lőtte a meccslabdát, az eredmény már nem változott, a két csapat megosztozott a pontokon.
Az alsóházban a Budapest Honvéd Rákospalotán igyekezett megismételni az előző fordulóban, az Újpest ellen mutatott "pontos" játékát. Az első játékrészben úgy tűnt, ez nem a piros-feketék napja, a vendégek közül Aschenbrenner Réka kapus került először főszerepbe, kétszer is bravúrral óvta meg kapuját a góltól. Balogh Nikolett révén a Femina szerzett előnyt, de a Honvéd hamar válaszolhatott volna -- Krivanjeva, majd Seranaj is gólhelyzetben hibázott.
A fordulás után viszont nagyot változott a játék képe, a cseréknek köszönhetően feljavult a Honvéd és Staar Gabriella két góljával fordítani tudott. A sereghajtó -- annak ellenére, hogy közben a Feminának is voltak helyzetei -- a 90. percig győzelemre állt, ekkor azonban Aschenbrenner még bravúrral védte ugyan Kanta lövését, de a beívelt szögletből Beke Adrienn egykori csapattársa hálójába fejelte a Femina egyenlítő gólját. Figyelemre, sőt elismerésre méltó, hogy az első forduló szegedi meccséhez hasonlóan, ezúttal is a 90. percben fejelt góllal sikerült a rákospalotaiaknak dönteni a pontok elosztásáról.
Újpesten nagyszerűen kezdett a Szeged, Szil Tünde a 15. percben szemfülesen használta ki Bíró kapus ritka hibáinak egyikét, és előnyhöz juttatta a vendégeket. Sőt néhány perccel később Lipták Lilla "ajtó-ablak" helyzetben rontotta el az elronthatatlant -- bár a futballban a "ha" ismeretlen szó, nagy kérdés, ha kétgólos előnyhöz jut a Szeged, hogyan alakult volna a meccs forgatókönyve.
Már csak azért is, mert egy perccel később Dohány Rita látványos átlövéssel egyenlített, és ettől kezdve már az történt a pályán, amit az Újpest szeretett volna. Kiss Fanni még a szünet előtt vezetéshez juttatta a lilákat, majd a fordulás után -- Marsi szabálytalanságát és kiállítását követően -- Durkó Zita büntetőből duplázta meg a hazaiak előnyét. A Szeged még egy nagy rohamra összekapta magát, de azután, hogy mindkét csapat szerzett még egy-egy gólt, eldőlt a meccs: 4-2-es előnye birtokában az Újpest abszolút fölényben játszott, ebben a periódusban futószalagon gyártotta a gólhelyzeteket és akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031