2016 11 14 VálogatásVideó: Regionális hírek, események:2016 11 14 Válogatás
Forrás: Dunaújváros TV, 2016/11/14 23:15

2016 11 14 VálogatásVÁLOGATÓ. A Valahol Európában című darabhoz kerestek gyermekszereplőket a Bartók Kamaraszínház próbatermében. A szakmai stáb nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a dunaújvárosi előadásokon helyi gyermekek szerepeljenek a darabban. A háromnapos válogatón minden korosztályból vártak jelentkezőket.
Énekelhettek is a szereplőjelöltek a Bartók Kamaraszínház válogatóján. Az intézmény tavasszal mutatja be a Valahol Európában című darabot. Ehhez kerestek gyermekeket a színház próbatermében. Az egyik jelentkező a DSTV kamerája előtt is megmutatta, mivel készült a castingra.
„Dombon törik a diót, a diót, rajta vissza mogyorót, mogyorót. Tessék szépen megbecsülni és a földre lecsücsülni! Ülve maradunk, és nem kacagunk. Aki kacag ülve marad, de mi fölállunk”- énekelte Acsádi Aliz.
Egy másik ifjú színész palánta verssel készült a válogatóra.
„Petőfi Sándor: Se hall, se lát Dömötör
Sehol se lát Dömötör, buta volt, mint hat ökör. Mert ez a se hall, se lát kerülte az iskolát. Azt gondolta, hogy a pék a pékhálót szövi rég, és kemencét fűt a pók, ottan sülnek a cipók. Amíg más csak olvasott és írt, ő csak ordítani bírt. Megette a könyvlapot, és utána tintát ivott”- szavalta Makó Melinda.
A Valahol Európában című darabot Horváth Patrícia rendező viszi színre Dunaújvárosban. Elmondta: nem egy kész társulatot hoz az előadásra, hanem kifejezetten fontosnak tartja, hogy helybeli gyermekek szerepeljenek a darabban.
„Azt gondolom, hogy egy ilyen előadás egy egész várost meg tud mozgatni és közös üggyé válik. Azt gondolom, ez a színház lényege: közös ügy. Ez soha nem egyéneknek a játszótere. Ezen a játszótéren mindig sokan ülünk a homokozóban, és együtt építünk egy várat”- mondta el Horváth Patrícia rendező.
A Valahol Európában dunaújvárosi bemutatója jövő év tavaszán lesz a Bartók Kamaraszínházban.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930