2016 08 30 BeavatásVideó: Regionális hírek, események:2016 08 30 Beavatás
Forrás: Dunaújváros TV, 2016/08/31 00:45

2016 08 30 BeavatásBEAVATÁS. A nyolcosztályos gimnázium legfiatalabb tanulóit köszöntötték a Széchenyi István Gimnáziumban. Az eseményen a tanárok bemutatása mellett közös játékok segítségével ismerkedhettek meg egymással a jövőbeni osztálytársak.
Az idei évben 34 tanuló ül majd iskolapadba az úgynevezett kisgimnáziumi osztályban.
„Azt hallottam róla, hogy egy jó iskola és érdemes ide járni és megkönnyíti a továbbtanulást is, ha ide felvesznek”- mondta el az újdonsült kisgimnazista Novák- Liha Bence.
A „pályakezdő” kisgimnazisták számára a Széchenyi hetedikes tanulói állították össze az ismerkedést szolgáló feladatokat.
„Az volt a célunk, hogy segítsünk megismerni a tanáraikat, az iskolát, valamint egymást. Ezért játékos feladatokkal készültünk. Csináltunk egy keresztrejtvényt az iskoláról, tanárokról, tantárgyaikról, hogy minél többet tudjanak arról, hogy mit tanítanak az adott tanárok, valamint hogy az iskolát jobban ismerjék, ne tévedjenek el, mivel elég nagy, ezért ezzel segítünk nekik”- árulta el Keszi Kincső.
Müllerné Ódor Marianna, az intézmény igazgatója elmondta, a nyolcosztályos gimnáziumi osztály több okból is különleges.
„Szakmai szempontból az, hogy egy kézben vannak a gyerekek. Ugyanaz a tanár tanítja őket lehetőség szerint ötödiktől érettségiig. Ugyanolyan tematika, fogalomrendszer. Tehát nincs lebutítva nekik a tananyag. Természetesen az életkori sajátosságoknak megfelelő módszerekkel tanítjuk őket. Ez az előnye- szakmailag. Emberileg pedig óriási dolog látni, ahogy kicsi gyerekből először kissé nehezen kezelhető kamaszokká, majd nagyon érett felnőttekké válnak. Óriási feladat, de nagyon szép feladat”- mondta el Müllerné Ódor Marianna, az intézmény igazgatója.
Hozzátette: a kisgimnáziumi képzés eredményességét mutatja, hogy a legutóbbi öt éves osztálytalálkozón a legtöbb, ilyen osztályban végzett tanuló már legalább alapdiplomával rendelkezett.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930