9.tv - Kultnegyed - Múzeumok Éjszakája a József Attila EmlékhelyenVideó: Regionális hírek, események:9.tv - Kultnegyed - Múzeumok Éjszakája a József Attila Emlékhelyen
Forrás: 9.tv, 2016/07/12 14:15

9.tv - Kultnegyed - Múzeumok Éjszakája a József Attila EmlékhelyenMájus 21-én a Múzeumok Majálisán, a Nemzeti Múzeumban tartott ünnepségen "Az év kiállítása" megtisztelő elismerésben részesült a tavaly, április 11-én átadott József Attila Emlékhely. Ferencváros Önkormányzata és a Ferencvárosi Művelődési Központ "Az év kiállításhoz" méltó programsorozattal készült június 25-re a Múzeumok Éjszakájára. H. Bagó Ilona a kiállítás kurátora a délután folyamán többször is tartott tárlatvezetést.
Az emlékhely udvarán délután elsősorban a gyerekeket, családokat várták, 15 órakor a Cimbora Duó interaktív verskoncertjével kezdődött a programsorozat, majd József Attila verssoraira épülő improvizációs játékkal folytatódott.
Az irodalmi szalon vendége Valachi Anna író, irodalomtörténész és Bánffy Edit előadóművész volt. Ezután az est egyik csúcspontja következett: József Attila Szólt az ember című verse ihlette, hogy egy elszáradt fa helyére, körtefát ültessenek az emlékhely udvarán. Az eseményen részt vett Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, dr. Bácskai János polgármester, valamint Kovács Gyula, akitől Göcsejből a körtefa származik és aki mesélt is a gyümölcsfa történetéről. A faültetés közben elkezdődött Jordán Tamás és a Sebő Együttes Szólt az ember című irodalmi estje. Ezt követően az érdeklődők az év fagylaltját is megkóstolhatták, ezt az elismerést a Nándori cukrászda Vezúv nevű fagylaltja nyerte el idén. A folytatásában slam poetry várta az érdeklődőket, majd az est zárásaként bárki szavalhatott Varró Danival.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031