Szaktanácsadási központ segíti a gazdákatVideó: Regionális hírek, események:Szaktanácsadási központ segíti a gazdákat
Forrás: Szabolcs Online, 2014/09/01 14:35

Szaktanácsadási központ segíti a gazdákatA Debreceni Egyetem kutatási eredményei egy hétfőn avatott központon keresztül juthatnak el a térség gazdálkodóihoz
A Westsik Vilmos utcai komplexumban kapott helyet az a felújított épület, aminek feladata az lesz, hogy a jövőben segítse a tudás átadását. A régióban azt tapasztaltuk, hogy tudáshiányos a gazdálkodás, ezért szükséges a Debreceni Egyetem eredményeinek ilyen formában történő átadása - mondta ismertetőjében dr. Komlósi István a DE Agrártudományi Központjának főigazgatója. A nyíregyházi központról azt is tudni lehet, hogy segíti a határon túli kapcsolatokat, így csatornája lesz a tapasztalatok, módszertan, kutatási eredmények átadásában. A közös problémákra közös válaszok születhetnek, így egy pályázat keretében nyílt lehetőség ennek a központnak az elkészítésére.
Bartos Szabolcs a NAKVI részéről három dolgot emelt ki a képzési központ kapcsán. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből vették igénybe a legnagyobb arányban a szaktanácsadási segítséget. Ennek oka az, hogy a gazdálkodók felismerték, szaktanácsadók bevonásával eredményesebb lesz a munkájuk. A másik szempont az innováció átadása. Hazai és nemzetközi tudásátadással lehet hatékonyabb a termelés. Modern korban élünk, és technológiai háttértámogatás még a mezőgazdaságban is eredményt javító tényező. A harmadik szempont épp ezért az a számítógépes háttér, amivel a pályázatok elkészítésében, az egyetemekkel való közös munka, vagy csak internetes felületen történő tanácsadás lehet. A vendégeket dr. Zsombik László a DE ATK Nyíregyházi Kutatóintézet igazgatója kalauzolta körbe, miután a nemzeti színű szalagot közösen átvágták.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930