Közösségi-díj 2014 - Janka CsabaVideó: Regionális hírek, események:Közösségi-díj 2014 - Janka Csaba
Forrás: Zsolca TV, 2014/07/29 11:31

Közösségi-díj 2014 - Janka CsabaJanka Csaba 1973. szeptember 7-én született Miskolcon, születésétől Felsőzsolcán él.
Alapfokú ismereteit a felsőzsolcai 2. számú Általános Iskolában szerezte, majd tanulmányait a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskolában gépjármű technikus szakon folytatta, ott szerzett érettségi bizonyítványt is. Győrben diplomázott a Széchenyi István Főiskolán. A főiskola elvégzését követően sorkatonai szolgálatot teljesített Budapesten, majd ott helyezkedett el az Adix Trade Kft.-nél, ahol jelenleg osztályvezetői pozíciót tölt be. 2011-ben kötött házasságot, 2013-ban megszületett kislánya és a család Miskolcra költözött.
Táncos "hivatása" - mert számára ez a hobbi mindenképpen hivatásként nevezhető - az általános iskolában kezdődött, ahol alsó tagozatos kisiskolásként néptáncot, majd formációs táncot tanult osztálytársaival Hoskó Bertalanné pedagógustól. Összetartó csapatuk táncos pályafutása az általános iskola elvégzésével nem szakadt meg, rendszeresen tartottak próbákat, szívesen vállaltak fellépéseket a településen a közönség és természetesen saját maguk nagy örömére.
1989. március 8-án megalakult a Zsolca Táncegyüttes, melynek egyik alapítója Janka Csaba volt. Az idén már 41 éves fiatalember szabadidejének nagy részét Felsőzsolcára áldozza, bár házas ember és egy pici baba édesapja. Lokálpatrióta mivoltát más sem bizonyítja jobban, minthogy a vezetésével alakított táncegyüttes is a Zsolca nevet kapta Felsőzsolca nevéből eredeztetve. A táncegyüttes menedzselése fontos része életének. A város közművelődési programjai nem teljesek az általa vezetett együttes fellépése nélkül. Bármikor igény merül a segítségükre, szereplésükre gondolkodás nélkül igent mond a felkérésre, bár néha az együttes "összetoborzása" nem könnyű számára. Kezdeményezése eredménye, hogy megyénk egész területén megismerték, öregbítették városunk nevét. Janka Csaba és a Zsolca Táncegyüttes kezdeményezése is hozzájárul, hogy határainkon túl és hazánkban is a néptánc és a népi hagyományok őrzése folyamatos.
Janka Csaba részére - a Felsőzsolcáért, a közösségért végzett munkájának elismeréseként - a Közösségi munkáért díj adását javaslom.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930