240430 HírszemleVideó: Regionális hírek, események:240430 Hírszemle
Forrás: Tatai Televízió, 2024/04/30 21:45

240430 Hírszemle0:00 Hírszemle főcím
Rangos világversenynek ad otthon városunk július 13-án és 14-én, hiszen az idei esztendőben a Paratriatlon Világkupát a tatai Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület szervezi, együttműködésben a Magyar Triatlon Szövetséggel. Az eseménnyel párhuzamosan zajlik majd az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság és Középtávú Amatőr Magyar Kupa is. Michl József, Tata Város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a helyiek körében nagyon kedvelt ez a sportesemény, ezért még izgalmasabb, és különlegesebb lesz a világkupával kiegészülve.
A világkupa tíz állomásból áll, ebből négyet rendeznek meg Európában, közülük az egyiket Magyarországon, amelynek településünk ad otthont. Szieber Ákos, a Magyar Triatlon Szövetség operatív és kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a megmérettetés nagy lehetőség Tata számára, hiszen még az olimpia előtt kiváló felkészülési lehetőséget nyújt a sportolóknak.
Július közepén már 8. alkalommal rendezik meg az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát, kiegészítve a világkupa futammal. Boronkay Péter, a Magyar Triatlon Szövetség para triatlon válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, hogy ritka az olyan sportverseny, ahol az ép versenyzők együtt indulhatnak para sportoló társaikkal, ami azért is különleges, mert így nagyon jó példát, motivációt adhatnak az indulóknak.
A szervezők az Esterházy kastélyban tartottak sajtótájékoztatón a rendezvénnyel kapcsolatos legfontosabb információkról is beszámoltak, így Róth Balázs az Old Lake Man Triatlon verseny igazgatója elmondta, hogy a megmérettetés ideje alatt útlezárásokat kell bevezetni a május 1 úton, amelyről május közepétől fognak bővebb tájékoztatást is adni. Kiemelte, hogy sikerült egy elkerülési stratégiát kidolgozniuk a Magyar Közúttal együttműködve, hogy hogy minél gördülékenyebben, a legkevesebb fennakadással tudják megvalósítani a versenyt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031