Híreink: Szó szerint dübörög a körvasút építkezésVideó: Regionális hírek, események:Híreink: Szó szerint dübörög a körvasút építkezés
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/03/25 16:00

Híreink: Szó szerint dübörög a körvasút építkezésAz illegális tarvágással startoló körvasút projekt aznap éjszakára is tartogatott meglepetéseket. Kreitler-Sas Máté helyi képviselőt éjjel 11 körül riasztották a lakók, hogy fülsiketítő zajra ébredtek, ami egyértelműen a Hamzsabégi úti építkezésről érkezik, és ami reggelig egy pillanatra sem szűnt meg. A vibrációs cölöpverő gép aztán másnap is felbőgött és várhatóan még napokig dolgozni fog.
„Tipikus példája ez az erőből politizálásnak. Felfoghatatlan, hogy adtak engedélyt arra, hogy ilyen hangos gépek dolgozzanak éjszaka a tőlük pár méterre álló társasházak mellett” – jelentette ki dr. László Imre, Újbuda polgármestere, aki azt sem érti, mi indokolja ezt az „eszeveszett tempót”, hogy éjszaka is dolgozni kelljen.
A Budapest-Belgrád vasútvonal részeként megvalósuló, Újbuda belterületére óriási teherforgalmat engedő Déli Körvasút projekt ellen több mint három éve tiltakoznak a lakók, civilek és az önkormányzat. A lakók korábban is jelentettek már be a mostaninál valamivel kisebb zajjal járó éjszakai munkavégzést a területen, akkor az átmeneti vasúti hidat emelték a helyére. Ezt sokan azzal magyarázták, hogy a vasúti forgalom akadályozását megelőzendő a munka csak éjjel végezhető el. Most azonban a töltés megerősítése kiszélesítése folyik, emiatt vernek le betoncölöpöket, amit nappal is el lehet végezni. Ezt bizonyítja, hogy ottjártunkkor is zavartalanul zajlott a vasúti közlekedés.
Dr. László Imre arról tájékoztatott, levelet ír Lázár János miniszternek és a beruházónak, valamint feljelentést tesz a rendőrségen. „Tűrhetetlen, hogy a lakosság pihenéshez való jogát semmibe véve folytatódjon az építkezés” – tette hozzá. Az önkormányzat hamarosan zajmérést végez a területen.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930