Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne?
Forrás: RTL Klub, 2017/04/15 19:45

Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne?Valószínűleg nincs még egy annyira titokzatos személy az emberiség történetében, mint a keresztény hit egyik legszentebb alakja, Isten fia, Jézus. Több milliárdan hisznek benne és mégis vannak, akik kételkednek a létezésében, a halálában, a feltámadásában. Ezúttal bizonyítékokat kerestünk. Nyomokat arra, hogy Jézus valóban élt és tanította az embereket. Aztán továbbgondoltuk és feltettünk pár furcsa kérdést is. Mi lenne, ha Jézus éppen ma élne? Mit szólna ehhez a világhoz? Mit tanítana? Mi lenne a foglalkozása?
Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne? Mivel foglalkozna? Hogyan tanítana? Hogy nézne ki? Egyáltalán feltehetjük ezeket a kérdéseket?

Gáncs Tamás családjában Mária Terézia koráig, kilenc generációra vezethető vissza az evangélikus lelkészi hivatás választása. Tamás azt mondja, érzékeny a téma, hiszen mindenki másként látja és hiszi a bibliai történetet. Éppen ezért ő is óvatosan, a saját hite alapján fogalmaz, amikor arról beszél, hogyan nézhetne ki ma Jézus.


 


 

A Biblia a világ legnagyobb példányszámban eladott könyve. Számos történetét dolgozták fel az elmúlt évszázadok során. Festők képre, írók regénybe, zeneszerzők zenébe, rendezők filmre álmodták ezeket. Gáncs Tamásarról írta a szakdolgozatát, hogy ki, hogyan képzeli el a mennyországot. Több száz hívő és nem hívő emberrel töltetett ki kérdőívet és meglepő eredményre jutott.


 


 

Jézus képében sokáig a középkori ábrázolás volt a mérvadó, sőt a legtöbb helyen még most is az, annak ellenére például, hogy tudósok kimutatták, hogy Jézus nem lehetett szőke és kékszemű.

Az, hogy Jézus ma egyfajta hipszter lenne, azaz olyan fiatal, aki ki akar tűnni a tömegből, sok modern képzőművészt megihletett.

 


 


 

De vajon csak a képzelőerőnkre támaszkodhatunk, ha Jézust kell felidéznünk?Vannak bizonyítékok arra, hogy élt, hogy meghurcolták, keresztre feszítették és feltámadt? Tényleg megtalálták Jézus sírját, a keresztet, a szögeket és a lándzsát, amivel megszúrták?Valláskutatót, ókortörténészt, lelkészt és teológust kerestünk meg, hogy mit tekint a tudomány jelenleg hitelesnek és mit nem Jézus életével kapcsolatban. Az ő testét fedte a torinói lepel?

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930