Elvis Presley magyar rajongói szobrot akarnak a Királynak!Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Elvis Presley magyar rajongói szobrot akarnak a Királynak!
Forrás: RTL Klub, 2017/01/09 20:15

Elvis Presley magyar rajongói szobrot akarnak a Királynak!Január 8-án lett volna nyolcvankét éves a rock and roll királya, Elvis Presley. A világ leghíresebb könnyűzenei kulturális ikonja már negyven éve halott. 2011 óta pedig Budapest díszpolgára az 1956-os forradalom melletti kiállásáért. 1957. január 7-én ugyanis a legnézettebb amerikai show műsorban Ed Salivennél Presley egy kis európai ország szabadságharcára hívta fel a figyelmet. A műsorvezetővel együtt gyűjtést szerveztek a magyaroknak. Elvis Presley magyar rajongói pedig most azért szerveznek gyűjtést, hogy Budapesten szobra is legyen a királynak.
Számos Elvis szobor létezik világszerte. Van olyan, amelyik a fiatal énekest ábrázolja, de olyan is, amelyik már a befutott sztárt.

Kutas Lászlót kérték fel a leendő budapesti Elvis-szobor elkészítésére. A szobrász, aki csaknem egyidős az egykori rock-legendával, a hatvanas években sokszor táncolt az akkor forradalminak számító zenére.


 


 

Elvis dalai eljutottak Magyarországra, azt azonban sokáig eltitkolták itt, hogy az énekes felemelte a szavát az 56-os forradalom áldozatai érdekében.Ed Sullivan 1957. január 6-án közölte a televízióban, hogy Elvis Presley egy segélykoncertet tervez, hogy támogassa a magyarokat, és az énekes kérésére felszólította a közönséget, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat. Ennek az ügynek ajánlotta a Béke a völgyben című gospelt is.

 


 


 

Ez már a Magyar Elvis Klub immár hagyományos bulija, melyet a Király születésnapja alkalmából rendeznek. Sokféle rajongó és sokféle műfaj megfér itt egymás mellett. A Prison Band például rockabillyt játszik, emiatt főként a fiatal Elvis áll hozzájuk közel. Ez a stílus volt még rá jellemző, amikor mindössze 21 évesen kiállt egy távoli kis ország lakóinak érdekében. Emiatt a szerepvállalás miatt lett 2011-ben Elvis Budapest díszpolgára, és emiatt nevezték el róla a Margit híd lábánál ezt a teret és parkot. A magyar rajongók minden évben szerveznek ide gyertyafényes megemlékezést.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930