Exkluzív interjú a filmzenék mágusávalVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Exkluzív interjú a filmzenék mágusával
Forrás: RTL Klub, 2016/12/08 20:15

Exkluzív interjú a filmzenék mágusávalA Micsoda Nő, a Hatodik érzék, az Éhezők viadala-filmek vagy éppen a Harry Potter-előtörténet, a Legendás állatok és megfigyelésük. Egy név köti a kasszasikereket össze: James Newton Howard. A Grammy-díjas és nyolcszoros Oscar-jelölt filmzeneszerző Londonban adott interjút a Fókusznak. Elárulta, hogy jövőre Magyarországra jön, egy különleges koncertélményt hoz el, legsikeresebb filmzenéiből válogat majd.
Hollywood egyik leghíresebb filmzeneszerzője London egyik legismertebb koncerthelyszínén, a Royal Albert Hallban fogadta a Fókusz stábját. Howard több mint 32 éve dolgozik a filmiparban, habár korábban zenészként dolgozott.

Elton Johnnal koncertezett sokáig a nyolcvanas években, zongorista volt a turnéján, az volt neki a legnagyobb élmény, amikor a Wembley stadionban 80 ezer ember előtt léptek fel. A brit énekessel még most is tartja a kapcsolatot, sokszor beszélnek telefonon.

 
 


Howard a koncertezés után tanult bele a filmzeneszerzésbe. Első munkája a Pretty Woman- Micsoda Nő volt. Ezért rögtön Oscar-díjra jelölték. Azóta több mint 120 filmben hallani zenéjét. A King Kong, a Hatodik Érzék, a Véres Gyémánt, vagy a Sötét lovag – ez utóbbiért 2009-ben Grammy-díjat is kapott.

Howard még sosem járt Magyarországon, viszont rajong a magyar zeneszerzőkért.


 


 

A 65 éves Howard jövő novemberben turnéra indul. Budapestet is útba ejti. Olyan koncertélményt hoz el, amelynek még ő sem volt a része soha. Hiszen élőben eddig csak kétszer-háromszor adta elő filmzenéit. Azt mondja, azért vállalkozik a különleges turnéra, mert szeretne szorosabb kapcsolatot kialakítani a rajongókkal, akik évtizedek óta hallgatják kompozícióit.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930