Rozina "megkóstolja" TunéziátVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Rozina "megkóstolja" Tunéziát
Forrás: RTL Klub, 2016/11/12 20:15

Rozina "megkóstolja" TunéziátWossala Rozina, a Konyhafőnök zsűritagja a tunéziai Harissza Fesztiválra kapott meghívást. Bár - saját bevallása szerint - a csípős ételek rajongója, most mégis egy kicsit besokallt, mikor a helyi ízekkel ismerkedett.
A Földközi-tenger már nem olyan meleg, mint nyáron. A vízbe csak páran merészkednek be, a parton pedig már csal elvétve vannak turisták. Üres sörösüvegek jelzik, hogy néhány hete pezsgett itt az élet. Tunéziában vagyunk.

 


 


 

Tunézia több a tengerpartnál és sivatagnál. Érdemes felfedezni az egykori föníciai, az ókori római vagy a francia gyarmati kultúrát, amely még ma is érezteti hatását. Na, és ne feledkezzünk meg a gasztronómiáról sem. Ezért van most itt Rozina, akivel először a piacot látogattuk meg.

 


 


 

Wossala Rozina, a Konyhafőnök zsűritagja a tunéziai Harissza Fesztiválra érkezett. A harissza egyfajta paprikaőrlemény, olyan, mint a magyar Erős Pista. Fontos része a helyi étkezésnek. De Rozinát nemcsak ez érdekli. Miután összebarátkozott a stábot kísérő fegyveressel, az „orrát követve” betévedt egy fűszerboltba. Olyan ez számára, mint a gyermeknek egy játékáruház. Egészen extázisba jött a kínálattól.  Nem kétséges, hogy azonnal be tudna vásárolni. Méghozzá rögtön pár konténerrel. De mivel most a harissza a kulcsszó, irány a paprikaföldre, hogy meglássuk, miből is készül!

 


 


 

Ezen a földön generációk óta paprikát termelnek. Mivel nincs pénz kerítésre, kaktuszokkal veszik körül a termőterületet. De ezekkel sem tudunk sokat foglalkozni, Rozinát ugyanis lerohanja egy helyi hódolója. Az extrém paprikatúra következő állomása egy helyi manufaktúra, ahol a csípős termést feldolgozzák.

 


 


 

Rozina aztán hamar a konyhában köt ki, ahol némi nyelvlecke után megmutatják neki, mi készül még a paprikából a harissza mellett. Hamar kiderül, hogy a házigazdával nemcsak a konyhában, hanem a stúdióban is kollégák.

 


 


 

És végül egy különlegesség: Rozina megkóstolja, milyen íze van a sóskaszószos teveragunak! Kicsit olyan, mintha valamiféle spéci spenótos pörköltet enne az ember – mondja. Rozina egyébként mindig is nyitott volt más országok ételeire. Imád utazni, azt mondja, ez segít neki abban, hogy újabb recepteket ismerjen meg.

 


 


 

A teljes adást megnézheti az RTL MostonAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930