Ki vagy kik szerezték a Bud Spencer filmzenéket?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Ki vagy kik szerezték a Bud Spencer filmzenéket?
Forrás: RTL Klub, 2016/09/24 20:15

Ki vagy kik szerezték a Bud Spencer filmzenéket?Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Bud Spencer és Terence Hill barátságával és az Ördög jobb és bal kezével karrierjükben új, soha nem tapasztalt sikerszéria kezdődött. Exkluzív interjút adott a Fókusznak A Különben dühbe jövünktől a Sandokánig, számos felejthetetlen filmzene szerzőpárosa Guido és Maurizio De Angelis.

 


 

Különben dühbe jövünk, Sandokan, Nyolcvan nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Vagy éppen a Banános Joe. Csak néhány szerzemény, ami legalább két generációnak ismerős lehet az elmúlt négy évtizedből. A Di Angelis testvérpár neve egybe forrt Bud Spencerrel és a vidám olasz filmekkel. Guido és Maurizio De Angelis Rómában adtak exkluzív interjút a Fókusznak.


 


 

A milliószor megnézett filmek stáblistájáról biztosan beugrik Guido és Maurizio De Angelis, vagy éppen az angolul meglehetősen viccesen hangzó művésznevük, az Oliver Onions. A magyarul kb. Hagyma Olivérre fordítható együttes nevét a korabeli szokásoknak megfelelően választották ki a De Angelis fivérek – a „keresztapa” pedig egy 150 éve született író, George Oliver Onions volt.


 


 

A korábban zenei producerként és átdolgozások készítésével foglalkozó páros 1971-ben kapta első filmes felkérését.  A „Csoda olasz Módra” című filmben Nino Manfredivel dolgozhattak együtt, de még abban az esztendőben összeismerkedtek egy bizonyos Carlo Pedersolival és Mario Girottival. Az 1971-es Az Ördög jobb és bal keze című filmen De Angelisék neve mellett ott volt övék is: Bud Spencer és Terence Hill.


 


 

Guido és Maurizio De Angelis persze nem csak Bud Spencerrel dolgozott együtt. Ők jegyzik többek között, az 1976-os TV sorozat, a Sandokan legendás dalait is. Ezzel a munkával bizonyították, hogy számukra teljesen idegen terepen is képesek nagyot alkotni. A testvérpár azóta sikeres produceri irodát működtet, tévésorozatokat, filmeket gyártanak. Legendás szerzeményeik persze újabb filmekben is felcsendülnek – például Quentin Tarantino alkotásában, a Grindhouse-ban.


 


 

Guido és Maurizio De Angelis 30 éve nem adtak nagy koncertet, csupán kisebb, jótékonysági fellépéseket vállaltak. Világszenzáció, hogy Bud Spencer emlékét novemberben éppen Budapesten idézik majd fel. Azokon a vidám szerzeményeket keresztül, melyek hallatán, ha becsukjuk a szemünket, máris csattannak a legendás pofonok. Szerencsére nem a mi arcunkon!

 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930