Végső búcsút vettek Somló TamástólVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Végső búcsút vettek Somló Tamástól
Forrás: RTL Klub, 2016/07/21 20:45

Végső búcsút vettek Somló TamástólEltemették Somló Tamást. Az énekes családja úgy döntött nyilvános szertartást rendeznek, mivel annyi barát és rajongó szeretett volna végső búcsút venni a zenésztől.
Néma csend, csak a fotósok gépei kattogtak a Kozma utcai izraelita temetőben, a gyászolók öleléssel fogadták egymást. Csütörtök délután helyezték végső nyugalomra a zenészvilág legendáját, Somló Tamást. A koporsó mellett fáklyák lobogtak, fiai és lánya fekete napszemüvegben búcsúztak édesapjuktól.

Több százan jöttek el leróni kegyeletüket, a család mellett, a barátok, zenésztársak és az LGT zenekar tagjai is megjelentek. A búcsúztatást a zsidó hagyományoknak megfelelően tartották. Egy rabbi emlékezett meg beszédében Somló Tamásról.

Somló Tamás egy – ahogy korábban ő maga mesélt róla – egy erdélyi, félig zsidó családban született, 1947. november 17-én. Édesapja és anyjának mamája volt zsidó származású. Majd mikor szülei ötéves korában elváltak, ő testvérével együtt az újra megnősülő apjával maradt. Nevelőanyja, akit saját édesanyjaként tisztelt és szeretett, szintén gyakorolta a vallást.

A zsidó szokás szerint a legfontosabb, hogy ha meghal valaki, a lehető leggyorsabban el kell temetni. Még aznap, de szombat előtt mindenképpen. A zsidóság enciklopédiája, a Talmud szerint a lélek addig zaklatott, amíg a test nincs örök nyugalomra helyezve.

Somló Tamás 68 évet élt.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031