Mit tehet egy nő, ha a szerelme megfertőzte HPV vírussal?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Mit tehet egy nő, ha a szerelme megfertőzte HPV vírussal?
Forrás: RTL Klub, 2016/05/23 18:15

Mit tehet egy nő, ha a szerelme megfertőzte HPV vírussal?Tanulságos Violetta vallomása, huszonegy éves volt, amikor első partnerétől megfertőződött a szexuális úton terjedő HPV-vel. A human papilloma vírus miatt évente 500 nő veszíti életét Magyarországon, vagyis szinte minden nap ketten halnak meg azért, mert nem derült ki időben az állapotuk. Pedig meg lehet előzni a bajt.
Félelem, titkok, bizalmatlanság. Ez jellemzi a mai párkapcsolatok többségét. Félünk elmondani magunkról mindent, nehogy szakítás legyen a vége. De mi van akkor, ha ez odáig fajul, hogy ezzel a titokkal veszélybe sodorjuk a másikat? Mert éppen nem mondjuk el a szerelmünknek: fertőzött beteg vagyok.


 


 

Violetta most 30 éves. 9 évvel ezelőtt összejött egy férfival, akiről később kiderült, hogy HPV hordozó. Életében először járt nőgyógyásznál, és rögtön azzal kellett szembesülnie: baj van.

A szakemberek azt mondják: egyre gyakoribb az, amikor egy újdonsült pár megfogja egymás kezét és együtt elmennek orvoshoz kivizsgáltatni magukat és csak ezután kezdik el a szexuális életüket. Persze ez rosszul is elsülhet. Van olyan, aki meghátrál, és azt mondja, inkább hagyjuk az egészet. Vagy pedig attól is félhetnek, hogy a barátaiknak, ismerőseiknek megváltozik a véleménye róluk, megbélyegzik és kirekesztik őket a társaságból. A félelem viszont súlyos következményekkel járhat. Ha a titkok a másik fél egészségromlásához vezetnek, akkor ott már testi sértésről beszélünk, ami akár több éves szabadságvesztéssel is járhat.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

 Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930