Miért pont ő lett a Messiás?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Miért pont ő lett a Messiás?
Forrás: RTL Klub, 2016/03/26 20:15

Miért pont ő lett a Messiás?A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.


A Messiás, a Próféta, a Zsidók Királya, az Ember Fia, Isten Báránya, az Üdvözítő, a Megváltó. Csak néhány név azok közül, ahogy Jézus Krisztust a történelem folyamán szólították. De ki is volt ő valójában? Tényleg létezett, és ha igen fehér ember volt? Tényleg keresztre feszítették és biztos, hogy feltámadt? Miért pont ő lett a Messiás és hogyan lett mostanra a show biznisz igazi sztárja?
 


Vannak olyan tárgyak, amelyek egyértelműen azt bizonyítják, hogy létező személy volt. A leghíresebb talán a Végzet Lándzsája, amely egy bécsi múzeumban látható. A legenda szerint ez az a fegyver, amellyel a kereszten Jézust megsebezték. A lándzsáról János evangéliumában esik szó. Az sem egyértelmű, hogy Jézus mikor született. A születésének dátuma évszázadokon keresztül vita tárgya volt, és még a mai napig két hivatalos időpont létezik. A katolikusoknál a 325-ös nikaiai zsinat óta december 25-e, az ortodoxoknál január 7-e. Ez azért fontos, mert az egész világon Jézus születése az időszámítás kezdete.


Jézusnak több sírja is van. Az egyik az izraeli Talpiotban, legalább is James Cameron filmrendező szerint, aki jó néhány kutatóval évekig kereste a Messiás nyughelyét. Szerintük az 1980-ban megtalált rejtélyes kriptában volt annak idején Jézus holtteste. A csaknem 2000 éve lezárt helyiségben tíz koporsót, illetve kőből faragott ládát találtak. A feliratok szerint az egyikben Júda, Jézus fia, míg a másikban Jézus, József fia földi maradványai hevertek.


Az indiaiak szerint náluk van Jézus nyughelye. Srinagarban egy 2000 éves zarándokhely található, amelynek a közepén temették el názáreti Jézust. Az itteniek szerint Jézus nem halt meg a kereszten, hanem felgyógyult, elutazott Indiába, ahol szintén Messiásként fogadták. A legenda szerint idős korában érte itt a vég. Ha nincs kézzelfogható bizonyíték a létezésére, miért követi tanításait több milliárd ember a Földön?

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031