Eszement vallások, fura egyházak nyomába eredtünkVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Eszement vallások, fura egyházak nyomába eredtünk
Forrás: RTL Klub, 2016/02/06 19:45

Eszement vallások, fura egyházak nyomába eredtünkFurcsa egyházak, szokatlan istenek és nem mindennapi hívőik nyomába eredünk. Japántól Amerikáig és Taipeitől Budapestig felkutattuk és meg is látogattuk az Úr rendhagyó bárányait.
Iván Gábor Igénél járunk, az Amerikában megalakult Jedi Lovag Rend egyik itteni vezetőjénél. A civilben fejlesztőmérnökként dolgozó úr a magyarországi Jedi Tanács tagja. A jedizmust a Star Wars filmek rajongói alapították 1977-ben, az első film megjelenése után. Hitük szerint úgy kell élni és olyan jó dolgokat kell véghezvinni, mint Obi-Wan Kenobi vagy Luke Skywalker. Egyházfőjük, istenük, templomuk nincsen, imádkozás helyett meditálnak, Biblia helyett pedig a Jedi Kódexet olvasgatják.



A jedizmussal tanfolyamokon is meg lehet ismerkedni. Ezeken megtanítják a fénykardozást, a meditálást, és azt, miként maradhatunk jók a világban. Hogyan lehet például segíteni másokon, vagy éppen tisztelni a természetet. A Repülő Spagettiszörny Egyház hivatalos himnusza. Valami olyasmiről szól, hogy együnk sokat, főleg tésztát, igyunk jókat, főleg sört és legyünk mindig vidámak.  A vallást egy amerikai egyetemista alapította 2005-ben tiltakozásképen az alternatív oktatás bevezetése ellen. A hívők magukat csak pasztafárinak hívják.



A Repülő Spagettiszörny több országban is hivatalosan bejegyzett egyház. Ezért viselhetett tésztaszűrőt a fején beiktatásakor a New York állambeli Pomfret új tanácsosa Christopher Schaeffer. Több hívő pedig elérte, hogy a rendőrség ilyen jogosítványképeket engedélyezzen nekik. Nemrég egyházszakadás is volt a hívek között, mert nem tudták eldönteni, hogy a névadó szörny spagettiből, vagy lasagnából van-e? Így létrejött a Spagetti és Pulzáraktiváló Húsgombócok Egyháza is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930