Bikaviadal a Városligetben?Videó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Bikaviadal a Városligetben?
Forrás: RTL Klub, 2016/02/03 19:45

Bikaviadal a Városligetben?Önök el tudják képzelni, hogy elmenjenek egy bikaviadalra a Városligetbe? És vajon mi igaz abból, hogy a Lánchíd oroszlánjainak nincs nyelvük, ezért tervezőjük végzett magával? De száz éve kering a pletyka a menyasszonyról is, aki addig várta haza a férjét, míg az erkélyen érte a halál. Utánajártunk, mi igaz a leghíresebb és olykor teljesen hihetetlennek tűnő budapesti legendákból.
A nyolcvanas évek egyik legelterjedtebb, és azóta is közismert városi legendája a Vörösmarty téri cukrászdához kapcsolódik. A mítosz szerint, ha itt valamilyen étel-ital kombinációt rendelünk, az jelzés az egész nap ott tartózkodó idős és vagyonosabb hölgyeknek, hogy készek vagyunk őket némi készpénz ellenében szórakoztatni. Immár közel 100 éves a Thököly úti legenda, amely szerint egy hölgy hiába várta haza szerelmét a háborúból. Az erkélyen érte a halál. Mikor vőlegénye visszatért, egy szobrot állíttatott, és befalaztatta az erkélyt. Menyasszonya azóta az örök hűség dermesztő jelképe lett. A házat a híres építész, Ybl Miklós unokaöccse tervezte. Fia a párizsi Sorbonne-ra járt iskolába és onnan hozta haza az erkélyen figyelő alak ötletét, amit apja egyetlen egyszer, ennél a háznál alkalmazott. Díszként. De attól még a fantázia szülte romantikus történet örökké megmarad.



"A Városligethez több nagyon izgalmas legenda is fűződik, ezek közül az egyik úgy szól, hogy az állatkertben annak idején valóban egy Afrikából származó törzset is bemutattak gyakorlatilag az állatkerti állatokkal együtt."-mondta Fodor Péter, túravezető.



És akkor vissza a cukrászdába. Szóda, sütemény, cigaretta, de akár kockacukor is jelezhette, mit is keresünk valójában ennek a belvárosi patinás épületnek a falai között. A legenda szerint szerelmet. Lehet, hogy így volt, de az is, hogy ez működik minden más cukrászdában is: ha felhívjuk magunkra a figyelmet, bármikor megismerkedhetünk a velünk szemben ülővel…

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930