78. OMÉK - A magyar föld legjava - Megnyitó ünnepség ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:78. OMÉK - A magyar föld legjava - Megnyitó ünnepség ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/09/21 19:45

78. OMÉK - A magyar föld legjava - Megnyitó ünnepség ... 1.Megnyílt a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás
Két év után ismét OMÉK. Amit nemzetgazdasági szempontból agráriumnak nevezünk az több, mint 200 ezer magyar gazda értékteremtő munkájának eredménye - mondta el köszöntőjében Kövér László, az Országgyűlés elnöke a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) hivatalos megnyitó ünnepségén. Az eredményt lényegesen befolyásolhatják a külső körülmények – például az időjárás, az állam vagy a piac -, de a teljesítmény döntő módon mégis csak az elvégzett munka minőségében gyökeredzik. Az OMÉK iránt folyamatosan nő az érdeklődés, az idei árumustrán mintegy ezer kiállító mutatkozik be, és több mint 100 ezer látogatót várnak a szervezők. Az érdeklődés fontos forrása lehet, hogy folyamatosan nő a kereslet az egészséges, génmódosításoktól mentes magyar mezőgazdasági termékek iránt.
Az idei kiállítás mottója, „a Kárpát-medence kincsei” a regionális szemlélet fontosságát tükrözi; a külhoni magyar és régióbeli nem magyar termelőkre fordított figyelmet.
Az OMÉK díszvendége Japán, a távol-keleti szigetország jelenléte azt mutatja, hogy a kiállítás szervezőinek szakmai figyelme messze túlterjed a Kárpát-medencén. Köszöntőt mondott Masaaki Taniai, miniszterhelyettes.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a megnyitón elmondta sokszínű a választék, mely a magyar élelmiszereket jellemzi, elválaszthatatlan része a magyar identitásnak. A kiállítás remek alkalom arra, hogy a gazdák elhozzák a vidék kincseit a fővárosba.
Céljaink változatlanok, hagyományos, egészséges, természetes és minőségi, GMO mentes élemiszert akarunk termelni, ebben nem lehet hátrébb lépni, ebben nem engedhetünk, a magyar emberek értékével is ez van összhangban.
Az OMÉK 2017 elsődleges célja, hogy szakmai szempontból bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, és annak értékeit, eredményeit megismertesse a szakmával és a nagyközönséggel. A kiállítás kistermelői koncepciója ezúttal nem Magyarország régióira épül, mint a 2015-ös rendezvényen, hanem a kistájakat tájegységenként jeleníti meg: a Hajdúság, a Nyírség, a Balaton-felvidék, a Jászság, a Kiskunság, a Nagykunság, Palócföld, Mezőföld és megannyi más térség jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát mutatja be.
Hangsúlyosabban jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, hiszen a határon túli magyarság mintegy 70 százaléka él vidéken, és ennek közel egyharmada részben vagy teljes egészében mezőgazdasági tevékenységet folytat. A 78. OMÉK-on alkalmat biztosítanak számukra, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt, illetve kapcsolatot alakíthassanak ki a szektor anyaországi szereplőivel.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031