XXII. Magyar Borok Útja Rallye - Megay Róbert Péter … 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:XXII. Magyar Borok Útja Rallye - Megay Róbert Péter … 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/08/17 17:45

XXII. Magyar Borok Útja Rallye - Megay Róbert Péter … 7.XXII. Magyar Borok Útja Rallye - Megay Róbert Péter …
Idén 22. alkalommal rajtol a Magyar Borok Útja Rallye! A hagyományokhoz híven, a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 25-én indul útjára a Magyar Borok Útja Rallye mezőnye, hogy a verseny eddigi történetében kevésbé látogatott területre, a Soproni Borvidékre is elautózzon. Utunk során érinteni tervezzük az Etyeki és a Pannonhalmi Borvidéket is - tudtuk meg Megay Róbert Péter főszervezőtől.
Célunk, hogy a borkedvelő üzletemberekkel, közéleti személyiségekkel megismertessük hazánk szebbnél szebb tájait, pincészeteit a közlekedésbiztonságot és a felelősségteljes alkoholfogyasztást szem előtt tartva. A Rallye „a mindenki tegeződik” alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás olyan üzleti kapcsolatok, barátságok kiépítését alapozza meg, amelyre a mindennapi nagyvárosi légkör nem nyújt lehetőséget. A három napos verseny alatt számos szakmai kapcsolat és barátság jön létre. E tényt nemcsak a kitűnő borok, hanem az egymás iránti őszinte érdeklődés erősíti.
A tájékozódásban egy itiner segít a versenyzőknek, mely nem csak a pincészetekhez mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását vagy a túl gyors haladást vagy a hosszas időzést a versenybírók pontlevonással sújtják. Az időkeretek betartása mellett a pontvesztést vezetéstechnikai, illetve ügyességi játékokkal és borismereti feladatokkal és kvíz kérdések megválaszolásával lehet ellensúlyozni.
A sofőrök az „iszik vagy vezet” elv szem előtt tartásával soha nem fogyaszthatnak alkoholt egészen addig, amíg a kijelölt napi táv teljesítése után le nem teszik a slusszkulcsot. Persze nélkülözniük nekik sem kell, hiszen a pincészetektől versenyzőink ajándékba kapnak egy-egy üveg bort. A KRESZ szabályairól nem feledkezhet meg senki. Versenyzőink többször számíthatnak szondáztatásra és traffipaxra. A szabályok megszegése a bírságon felül a versenyből való kizárást is maga után vonhatja.
A verseny színvonalát jelzi, hogy idén is elfogadta fővédnöki felkérésünket dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki korábban már versenyzőként is részt vett a Rallye-n és szintén vállalta 2017-ben a fővédnökséget Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
A két fővédnök miniszter mellett Erdei Madár Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke indítja a résztvevőket. A mezőny elsőként az Etyeki Borvidéket veszi célba, majd másnap a Soproni Borvidék következik. Eredményhirdetés Bükfürdőn, a Hunguest Hotel Repce Goldban.
A szervezők idén is együttműködnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatallal (NÉBIH). Ezért is kérték fel újra Süle Katalint, a NAK szóvivőjét és Zala megyei elnökét, aki idén is elvállalta a rendezvény háziasszonyi teendőit. A ma délelőtti sorsolás szeszélye folytán az 1. rajtszámú szponzor autóval, egy Opel Insigniaval fog indulni.
Az Opel Magyarország a szponzorautó mellett 3 csapatot, hat főt indít. Egyiket ügyfélkapcsolati igazgatójuk, Jancsó Gyula vezeti, aki tavaly már elindult a XXI. Magyar Borok Útja Rallye-n. Akkor csak a részvétel volt a fontos számára, idén viszont már szeretné valamelyik trófeát is elnyerni. További segítők, támogatók: Aegon Biztosító, Porsche Hungária …
Az Autós Nagykoalíció részéről Knezsik István és csapata is részt vesz a szervezésben.
Biztonsági főnök ez évben is Dr. Komáromi Endre, ny. rendőrségi ezredes, sportszakmai igazgató Majosházi Péter a Chronomoto Team képviseletében. Borszakmai elnökséget ez évben Mészáros Kálmán, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója tölti be, aki szakmai tanácsaival segíti a rendezvény előkészületeit.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031