17. Fina - Borszéki Gyula, XIII kerület alpolgármester … 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. Fina - Borszéki Gyula, XIII kerület alpolgármester … 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/08/16 16:45

17. Fina - Borszéki Gyula, XIII kerület alpolgármester … 2.17. Fina - Spányik Gábor, MAHART - Borszéki Gyula, XIII. kerület alpolgármester …
A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a MAHART PassNave Személyhajózási Kft-vel, valamint Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatával tartott közös sajtótájékoztatót tartott a Duna Arénában a világbajnokság alatti hajós közlekedésről és a XIII. kerület tartós fejlesztéseiről, beruházásairól.
Spányik Gábor, a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. ügyvezetője elmondta, büszke arra, hogy részt vállalhattak és segíthették Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét. A világbajnokság alatt több mint 50 ezer utas biztonságos hajós közlekedését bonyolították le, a szolgáltatással kapcsolatban számos pozitív visszajelzést kaptak - így például attól az amerikai vízilabda válogatott csapattól, akiknek szállításában szintén közreműködtek. A fejlesztések körében 12 db moszkva típusú hajót újítottak fel, de teljes egészében megújult a Budapest zászlóshajó is. A világbajnokságra 8 db új kikötő létesült, a fejlesztéseken átesett 4 db kikötővel összesen 12 db kikötő, valamint a megújult szárnyashajók segítették a vizes világbajnokság alatti tömegközlekedést. Ezek a jövőben Budapestet és a Dunakanyar közlekedését gazdagítják, nagyszerű lehetőséget biztosítva a városnéző turistáknak.
A kikötők tulajdonjoga a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft-hez került, az üzemeltetési feladatokat azonban a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. látja el. Spányik Gábor megköszönte a minisztériumoknak, társszerveknek, és mindazoknak a munkáját, akik közreműködtek és segítették a világesemény hajós közlekedésének zökkenőmentes lebonyolítását.
Borszéki Gyula, alpolgármester szerint a helyi önkormányzat hosszú távú, városfejlesztési stratégiájának köszönhetően a kerületben olyan komplex fejlesztések történtek, amelyek napjainkban is folytatódnak és amelyek az itt élő emberek kényelmét szolgálják. A 17. FINA Világbajnokságra elkészült beruházások további hozzájárulást jelentettek a kerület fővárosi tulajdonú úthálózatának infrastrukturális fejlesztéséhez. Felújították a Népfürdő utcát, a Vizafogó útat, megépült a gyalogos híd a Rákos-patakon, megújult a pesti alsórakpart közterülete, kiépült a gyalogos-kerékpáros útvonal is. A világesemény lehetőséget teremtett az önkormányzat által tervezett két kiemelkedő beruházás megvalósításához: a Duna Arénához vezető Dagály sétány kialakításához és a dunai árvízvédelmi beruházás egy szakaszának megépítéséhez.
A Dagály Strandfürdő területén, illetve a Duna Arénához vezető sétány nyomvonalán a fakivágások pótlásával a kerületben folyamatosan ültetnek fákat, a fatelepítések eredményeként eddig a városrész 4000 új fával gazdagodott.
A sajtótájékoztatót vezette Demcsák Zsuzsa és Borsa Miklós, szóvivő.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930