Lufthansa négy Juliet Whiskey, forduljon balra! Irány a HungaroControl tornya a Sziget Fesztiválon!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Lufthansa négy Juliet Whiskey, forduljon balra! Irány a HungaroControl tornya a Sziget Fesztiválon!
Forrás: Pesti Srácok, 2017/08/14 12:15

Lufthansa négy Juliet Whiskey, forduljon balra! Irány a HungaroControl tornya a Sziget Fesztiválon!Egy nem mindennapi szakma kulisszatitkaiba pillanthatnak bele a 25. Sziget Fesztivál látogatói, ugyanis a légiforgalmi irányítókat is képző HungaroControl is képviselteti magát a rendezvényen. A Magyar Légiforgalmi Szolgálat egy óriási zuhanással várja az érdeklődőket. A látogatók a felszállási engedélyt az AIRbility nevű applikáció letöltésével és a rajta található izgalmas játékok kipróbálása során szerzett pontszámok segítségével szerezhetik meg. Egy meghatározott napi limitet kell teljesíteni, ami 7000 pont. A CheckIn Point-ot elhagyva, a futópályán érhetik el a TowerJump-ot, ahol a kilátó tér felé vezető sétájuk során az irányítással kapcsolatos információs felületekkel találkozhatnak. A vállalkozó szellemű jelentkezők pedig nem csak a légiforgalmi irányítás izgalmas mindennapjaiba tekinthetnek be, hanem 8,4 méteres magasságból kiugorva átélhetik a szabadesés élményét is!
A PestiSrácok.hu stábja a Sziget Fesztiválon Sóti László légiforgalmi irányító gyakornokkal beszélgetett, aki portálunk kérdéseire elmesélte, milyen összetett tudásra, és képességekre van szüksége a jelentkezőnek. Nem elég egy biztos angol nyelvtudás, kell a monotónia,- és stressztűrés, az hogy a jelölt képes legyen csapatban dolgozni, és egy erős logika. A jövendőbeli irányító vázolta, milyen durva a felvételi eljárás, hangsúlyozva, nem csak bejutni nehéz, hanem bentmaradni is. "A toborzás folyamatossága nagyon fontos, hiszen nagyszámú jelentkezőre van szükség ahhoz, hogy egy csoportot 8-10 fővel elindíthasson, a jelentkezők csupán egy százaléka bizonyul csak alkalmasnak. "
A HungaroControl, Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben és a NATO felkérése alapján, a Koszovó feletti magas légtérben. Emellett a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végzi és léginavigációs kutatás-fejlesztéssel foglalkozik. A cég innovatív, 21. századi megoldások alkalmazásával folyamatosan azon dolgozik, hogy megőrizze technológiai előnyét, emelje szolgáltatásainak színvonalát, amelyhez a dolgozók munkakörülményei is igazodnak. Egyedüli részvényese a Magyar Állam, alapítói és tulajdonosi jogait pedig a Nemzeti Fejlesztési Miniszter gyakorolja. Magyarország meghatározó szereplője az európai légiközlekedésnek, éves szinten 750.000 járat fordul meg a légterében. A cég légiforgalmi irányítói a legmodernebb technika segítségével, a nap minden órájában, az év minden
napján ellenőrzik és irányítják a repülőgépeket.
A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi RitaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930