Szent Filoména szentmise 2017. augusztus 12-én - Grácián atya Pasaréten - folytatás ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Szent Filoména szentmise 2017. augusztus 12-én - Grácián atya Pasaréten - folytatás ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/08/13 08:15

Szent Filoména szentmise 2017. augusztus 12-én - Grácián atya Pasaréten - folytatás ... 2.Száraz a föld mondták - imádkoztatok kérdeztem? Legyünk alázatosak és kérjünk! Letérdeltünk és kértük, Istenem, olyan száraz a föld segíts - másnap elkezdett esni a csendes eső, és esett, esett egy órán keresztül.
Szent Filoména misét celebrált Grácián atya 2017. augusztus 12-én, mint ahogy a korábbi években, a Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánián.
Szent Filoména 291. január 10. - 304. augusztus 10. vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg. Egy őskeresztény kislányból - hogy hitét megtarthassa - vértanú lett tizenhárom éves korában. Egy kis görög állam királylánya volt, a királyi párnak nem lehetett gyermeke, miután felvették a kereszténységet, a következő évben gyermekük született, akinek a Filoména nevet adták, a fényről elnevezve.
Mindez Diocletianus császár uralkodásának idején történt. A császár hadat üzent a kis államnak, így a király és a kis Filoména Rómába utazott, hogy békét kérjenek a császártól. A császárnak megtetszett a kislány szépsége és a békéért cserébe a lány kezét kérte. A kislány elutasította a kérőt, hisz 11 éves korában tisztasági fogadalmat tett mennyei jegyesének, Jézusnak. A császár börtönbe vetette a kislányt, hogy így hasson rá. A börtönben Filoménának megjelent a Szent Szűz és a Kisjézus, hogy vigasztalják a gyermeket. Miután látta, hogy ez nem törte meg a lány akaratát, elrendelte, hogy kínzással félemlítsék meg. Oszlophoz kötötték, szidalmak között ostorozták. Visszavitték a börtönbe, hogy ott haljon meg, ám Isten angyala meggyógyította. A császár erre elrendelte, hogy egy vashorgonyt kössenek a nyakára és dobják a Tiberisbe. Az angyalok segítségével Filoména megmenekült. A ruháját egy csepp víz sem érte. Majd nyílzáport zúdíttatott a gyermekre, amitől halálos sebet szerzett. A börtönben a Jóisten gyenge álmot küldött rá, amitől szebben ébredt, mint valaha. Majd a császár elrendelte, hogy tüzes nyilakkal végezzék ki, ám a nyilak megfordulva a katonákat találták el. Erre a császár elrendelte a gyermek fejének vételét. A lány lelke dicsőségben és győzelemben szállt a mennybe egy pénteki napon, délután három órakor, augusztus 10-én. E csodák láttán sokan felvették a kereszténységet.
Filoména nevéhez több száz csoda fűződik. Az ereklyéit egy olasz kisváros Mugnano del Cardinale-ban őrzik. A csodák többsége is ebben a városban történt, amikor az ereklye megérkezett a városba, 1805. augusztus 10-én.
Egy édesanya hozta a templomba nyomorék gyermekét, az átváltoztatás szavainál a születése óta béna gyermek mozogni kezdett és a szentmise végeztével saját lábain jött ki a templomból. Egy vak kislány szemeit az édesanyja az ereklye mellett égő mécses olajával kente meg, amire a gyermek látni kezdett. A mécses olajához mai napig csodás gyógyulások kapcsolódnak. A legnagyobb csoda egy francia fiatal lány gyógyulásához fűződik, a neve Pauline Marie Jaricot.
1999-ben Feszty Masa által 1961-ben festett képre találtak rá az egyik budapesti antikváriumban. Filoména tisztelői a képet megvásárolták és hatósági engedéllyel az olaszországi Mugnano del Cardinaleba vitték ki a Szent Filoména szentélybe, ahol ma is látható.
Ima Szent Filoménához: Üdvözlégy Szent Filoména, felséges védőszentem: légy közbenjárom Krisztusnál, a Te égi vőlegényednél. Könyörögj érettem most és halálom óráján. Szent Filoména, Jézus és Mária szeretett leány, könyörögj érettünk, akik Nálad keresünk oltalmat. Ámen
Szent Filomena misét tartotta: Ocsovai Gábor Grácián OFM, plébános, Zalaegerszeg (Jézus Szíve) plébánia. Felszentelés: 1987. június 13. Születési hely, idő: Szécsény, 1963. augusztus 18. Ocsovai Gábor Grácián Szolgálati helyek, káplán: 1987-89 Varsány, 1989-90 Budapest-Angyalföld, 1990-91 ferences novíciátus, Esztergom, 1991-94 Budapest-Pasarét, 1991-2009 - templomigazgató Budapest-Pasarét. Plébános: 1994-2009 Budapest - Pasarét, 2009 - plébános, Zalaegerszeg Jézus Szíve Plébánia.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930