49. Kékszalag Erste World - Balatonfüred- dr. Kollár Lajos, elnök ... 11.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:49. Kékszalag Erste World - Balatonfüred- dr. Kollár Lajos, elnök ... 11.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/07/05 19:45

49. Kékszalag Erste World - Balatonfüred- dr. Kollár Lajos, elnök ... 11.Legendák és karbon hajók, ez a 2017-es év mottója, hiszen a tradicionális jachtok, melyeket kiváló magyar hajóépítők varázsoltak újjá és a legújabb fejlesztések együtt jelenítik meg a magyar vitorlázást – mondta el Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.
Idén másodszor is nagy örömmel álltunk a Kékszalag mellé, mert ugyanazok az értékek jelennek meg az Erste Worldben, mint magában a versenyben – mondta Kállay András, az Erste Prémium, World és Private Banking igazgatója. Július 5-én rajtolt a Kékpántlika.
És július 6-án reggel rajtol a 49. Kékszalag, melyre a szervezők hatszáz hajó, 3.000 versenyző részvételére számítanak. A hagyományoknak megfelelően a rajtvonal a balatonfüredi hajóállomás előtt lesz. A leglátványosabb, gyors hajók a rajtvonal északi szektorában, a nézőkhöz közel rajtolnak majd, így az ide látogató nézők fantasztikus látványra számíthatnak.
A verseny távja az 1934-ben megrendezett első Kékszalag óta változatlan. A hajók Balatonfüredről Balatonkenese irányába vitorláznak. A Kenese előtt elhelyezett pályajelet megkerülve Siófok a következő állomás. Innen – a Tihanyi-szoroson át – egészen Keszthelyig vezet az útjuk, ahonnan visszatérnek Balatonfüredre. Ezt a légvonalban mintegy 155 kilométeres távolságot eddig a Fifty-fifty nevű kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű vitorlás tette meg leggyorsabban. A katamarán 2014-ben elért elképesztő rekordja 7 óra 13 perc 57 másodperc.
Néhány éve a többtestű hajók átvették az uralmat a versenyen, és többnyire elfoglalják az első helyeket az abszolút értékelésben. Ezért ma már külön díjazzák a hagyományos egytestű hajók legjobbjait is, amelyek között olyan gyöngyszemek találhatók, mint a három, az elmúlt tizenöt évben felújított 75-ös cirkáló: a Sirocco, a Nemere II. és a Lillafüred, valamint a Kékszalagra ismét vízre kerülő Hungária, amely 1928-ban az olimpián képviselte Magyarországot.
A versenyt idén a technológia legújabb fejlesztéseinek igénybe vételével a nézők is folyamatosan nyomon követhetik. A NauBit SmartBoat szolgáltatása és a Kékszalag alkalmazás - amely az Antenna Hungária idén tavasszal kiépített vezeték nélküli LoRa-alapú IoT hálózatát használja - igénybevételéhez nincs szükség Internet előfizetésre vagy SIM kártyára.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031