17. FINA - Margitsziget és a Hajós Alfréd Sportuszoda megújulása - Szabó Tünde, Szántó Éva ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. FINA - Margitsziget és a Hajós Alfréd Sportuszoda megújulása - Szabó Tünde, Szántó Éva ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/30 19:15

17. FINA - Margitsziget és a Hajós Alfréd Sportuszoda megújulása - Szabó Tünde, Szántó Éva ... 1.Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda fejlesztéseit bemutató sajtótájékoztatón Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, a női vízilabda-válogatott két tagja: Illés Anna és Gurisatti Gréta vettek részt. A sajtótájékoztatót vezette Demcsák Zsuzsa.
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a magyarországi uszodák felújítása, köztük az 1930-ban, az olimpiai bajnok Hajós Alfréd tervei alapján épült Nemzeti Sportuszoda modernizálása régóta fennálló igény volt, és ésszerű volt azt, a vizes világbajnoksághoz köthető beruházásokkal egy időben megvalósítani. Az uszoda-felújításokra a világbajnokságtól függetlenül is szükség volt, a megújult létesítmények a vb után évtizedekig szolgálják majd a nagyközönséget és a sportolókat. Az uszoda rekonstrukciója a befejező fázisnál tart, a munkálatok a világbajnokság kezdetéig elkészülnek. Megújulnak a nyitott 50 méteres medencét ellátó uszodagépészeti vezetékek, valamint a bel- és kültéri tanmedencék. A fedett uszoda öltözőiben modern öltözőszekrények és öltözőkabinok kerülnek. Felújítják, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az uszoda légtechnikáját, vészvilágítását, illetve kicserélik a teljes udvari burkolatot. Az épületben új beléptető, illetve tűzjelző rendszert építenek be, és megépült egy vegyszer- és sátortároló épület is. Az edzőterembe új gépek, eszközök kerülnek, amelyek alkalmasak a kiemelt sportolók szárazföldi edzéseinek kiszolgálására is. Megújulnak a medencékben a versenysporthoz nélkülözhetetlen eszközök, kötelek, zászlók, kapuk és a Széchy medencéhez a versenyúszók gyakorlását segítő, új Omega rajtköveket építenek be. A Széchy uszodában felújították továbbá az öltözők légtechnikáját, gépészetét, illetve a lelátó szigetelését. Különös jelentőséggel bír a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda korszerűsítése, hiszen a vízilabda rendkívül népszerű sikersportágunk; a további szép eredmények eléréséhez pedig hozzájárulhat, hogy a létesítmények a jövőben a hazai vízilabda és úszósport szakmai munkáját segítik majd. Ám fedett, illetve nyitott medencéket természetesen az úszni vágyó nagyközönség is birtokba veheti majd a világeseményt követően.”
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta a világbajnokságra szinte teljesen megújult a Margitsziget, a fejlesztések nem a világversenyhez tartoznak, az csupán egyfajta apropót kínált a kormány és Budapest vezetése számára, hogy a beruházásokra a tervezettnél előbb kerüljön sor. Ennek köszönhetően a fővárosiak és az ide érkező turisták is előbb élvezhetik ezek szépségét, kényelmét. Így például a felfrissített zöldfelületeket, hiszen közel 43 ezer négyzetméternyi területet gyepesítettek, és több mint 180 ezer növényt ültettek. Új közösségi tereket hoztak létre, a szigetre látogatók pihenését pedig több mint 140 új parki bútor segíti majd: a közösségi terek és közlekedési csomópontok egyedi, modern látszóbeton ülőbútorokkal és pihenőágyakkal, valamint árnyékolókkal gazdagodtak.
Szántó Éva, a Bp2017 Nkft. ügyvezetője kiemelte, hogy a Margitsziget nem csak a főváros szíve, a 17. FINA Világbajnokság egyik meghatározó helyszíne is. Megérdemelten az, hiszen, ha visszatekintünk a múltba jól láthatjuk, a „Hajós”-ban legendás pólós generációk sora edzett és számos világversenynek adott már otthont. Az uszoda aulájában márványtáblákon olvasható a vizes sportágak magyar olimpiai és világbajnokainak neve. Bízom benne, hogy a hazai VB után újabb bajnokokat köszönthetünk ezen a listán.
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy a hazai rendezésű világbajnokság óriási lökést ad a magyar vízilabdának. A megújult budapesti uszodák, a Duna Aréna fedett és nyitott medencéi, a két új mobil medence, mind-mind készen áll a vb lebonyolítására és az utána várható megnövekedő sportolói igények kiszolgálására.
Demcsák Zsuzsa kérdéseire a magyar női vízilabda válogatott két jelen lévő versenyzője Illés Anna és Gurisatti Gréta válaszoltak.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031