17. FINA Világbajnokság nyitó és zárórendezvényeiről - Borsa Miklós ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:17. FINA Világbajnokság nyitó és zárórendezvényeiről - Borsa Miklós ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/28 15:15

17. FINA Világbajnokság nyitó és zárórendezvényeiről - Borsa Miklós ... 6.Müpa és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft., június 28-án, a Raqpart Étteremben a 17. FINA Világbajnokság nyitó- és záró rendezvényeihez kapcsolódóan sajtóbeszélgetést tartott, amelyen betekintést kaptunk az események részleteibe. A beszélgetés moderátora Demcsák Zsuzsa volt.
A sajtóesemény résztvevői: Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Román Sándor az ExperiDance művészeti vezetője, koreográfus, Zoób Kati divattervező, Julie Cugurno, ECA2, a nyitóünnepség technikai lebonyolításáért felelős cég operatív igazgatója, Vági Bence, Recirquel Társulat művészeti vezetője, rendező, Borsa Miklós, a Bp2017 szóvivője.
Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója elmondta mindez nem valósulhatott volna meg kiváló sportolóink nélkül, akiknek nemzetközi rangja és teljesítménye kellett ahhoz, hogy Budapest és Balatonfüred otthont adhat az idei világbajnokságnak. A nyitóeseménnyel őket, az ő tehetségüket, kitartásukat, erejüket ünnepeljük. Köszönet illeti mindazokat, akik művészként, szervezőként, technikai szakemberként, önkéntesként szerepet vállalnak e monumentális produkció létrehozásában. A szervezők által végzett magas szintű munka és példátlan együttműködés nem csak a nyitórendezvényt jellemzi, hanem a teljes verseny előkészítési munkálatait is. Úgy vélem ez a csapatmunka lehet a hazai vizes vb sikerének egyik kulcsa.
Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója elmondta, minden elképzelést felülmúló, hatalmas felkészülést igénylő kihívást jelent egy ekkora méretű előadást megvalósítani a Dunán. Büszkék vagyunk arra, hogy miként a sportolóink emberfeletti teljesítményét csodálattal figyeli a világ, úgy a művészeink is világklasszis nagykövetei a magyar kultúrának. A nyitó- és záróesemény főhajtás a sportolóinkban és művészeinkben élő közös hit, odaadás, és tehetség előtt. Az, hogy az előadás a folyón, a város szívében születhet meg, a budapestiek és a hozzánk látogatók szeme láttára, egyedülálló a világon: a közönség egy nagyszabású összművészeti produkció kulisszái mögé pillanthat be nap mint nap.
A résztvevők fellépőruháit a nemzetközi szinten is elismert divattervező Zoób Kati álmodta meg, akitől megtudtuk, hogy 154 modell vonul majd fel az est folyamán, köztük olyan magyar világsztárok is, mint Ebergényi Réka, vagy Mihalik Enikő - mégsem csupán egy lélegzetelállító haute couture divatbemutatóról van szó, sokkal inkább közel 200 év kultúrtörténeti áttekintéséről, különleges anyagok, szabásvonalak és ruhaköltemények formájában.
Román Sándor, a nyitórendezvény koreográfusa, az ExperiDance művészeti vezetője szerint soha korábban nem tapasztalt szakmai összefogás mellett állíthatja színpadra az előadás táncjeleneteit, amelyekben táncművészek, profi táncosok, tanulók egyaránt részt vesznek, megmutatva a táncművészet és a magyar néptánc nyelveken, kultúrákon, generációkon átívelő erejét, amely a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenkit megérint.
Julie Cugurno, ECA2, a nyitó ünnepség technikai lebonyolításáért felelős cég operatív igazgatója arról beszélt, hogy nemzetközi szempontból is kiemelkedő és egyedülálló produkció készül, amely Magyarország fővárosának lenyűgöző látványosságait, köztük az UNESCO világörökség listáján is szereplő Duna-parti látképet is a nyitóelőadás szerves részévé teszi és különleges, a helyszín kivételes lehetőségeire építő, speciális technikai megoldásokat vonultat fel.
A 17. FINA Világbajnokság záró rendezvénye július 30-án a Papp László Budapest Sportarénában, az utolsó versenyszámot követően 21.30 órakor kezdődik. A záróünnepség rendezője, Vági Bence, a Recirquel, hazánk első újcirkusz társulatának vezetője szerint az esemény egyszerre lesz ünnepe a világbajnokságnak, az ott elért sportolói sikereknek, ugyanakkor a záró előadás egyfajta folytonosságot jelent, itt adja át Magyarország a stafétabotot a 2019-es világbajnokság szervezőinek.
Az előadásokat élőben közvetíti a Magyar Televízió. Az érdeklődők a Budapest2017 Aquastics Fan Park területein, a Margitszigeten és a Duna Arénánál található szurkolói zónákban, valamint a rakpart kivetítőin kísérhetik figyelemmel. A záró rendezvényt a közönség ingyenesen, de regisztrációhoz kötött jeggyel tekintheti meg a helyszínen. A jegyek Papp László Budapest Sportaréna jegykezelő hálózatán keresztül igényelhetők.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031