Hungarikumok a Vajdahunyad várban az Anonymus étteremben - Fazekas Sándor, miniszter ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hungarikumok a Vajdahunyad várban az Anonymus étteremben - Fazekas Sándor, miniszter ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/27 21:45

Hungarikumok a Vajdahunyad várban az Anonymus étteremben - Fazekas Sándor, miniszter ... 2.Hungarikumok a Vajdahunyad várban az Anonymus étteremben. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Budapesten, a Vajdahunyad várban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum területén lévő Anonymus kávéház és hungarikum bolt megnyitóján elmondta a hungarikumok a magyarság legmegbecsültebb értékeit jelenítik meg. Az étterem és az ajándékbolt is a minőségi magyar termékeket és ételeket népszerűsíti, egyúttal könnyen elérhetővé teszi a magyarok és a külföldieknek számára, aki mint mondta, örül a bolt megnyitásának, hiszen egy újabb helyszínen ismerkedhetnek meg az érdeklődők a magyarság csúcsteljesítményeivel, a hungarikumokkal.
A Hungarikumok Gyűjteménye válogatott értékeket tartalmaz, amelyek letéteményesei a magyar hagyományőrzésnek, a nemzeti önbecsülés erősítésének. Hozzátette: 67 hungarikum tartozik a gyűjteménybe, például az agár- és élelmiszergazdaság, az egészség és életmód, az épített környezet, az ipar és a vendéglátás területéről. A Magyar Értéktárban 157 értéket tartanak nyilván. Tizenkilenc megyei értéktár van ma Magyarországon és több mint 1000 települési értéktár jött ezidáig létre, amelyek több mint 1500 megyei értéket és mintegy 7000 települési értéket sorolnak fel.
A miniszter beszélt arról is, hogy az agrártárca néhány éve enyhített a jogszabályi feltételeken, az új előírások pedig megnyitották, könnyebbé tették az utat a kézműves kistermelői élelmiszer-előállítás és a helyi termelői piacok nyitása előtt. Ma Magyarországon több mint 12 ezer kézműves élelmiszer-előállító dolgozik. Ők a régen elfeledett ízektől a legmodernebb előállítású élelmiszerekig szinte a teljes élelmiszer-palettát kínálják a vásárlóknak. Mint mondta, mindez illeszkedik ahhoz az elképzeléshez, hogy a magyar élelmiszerek minél magasabb hozzáadott értéket képviseljenek. Az élelmiszerek feldolgozottsági foka jelentősen lendített azok exportján is, tavaly 66 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet - mondta a miniszter.
A sajtótájékoztatón részt vett és köszöntőt mondott dr. Estók János a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója.
Wolf Diána, az Anonymus Kávéház és Rendezvényközpont Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta céljaikat, terveiket. Megtudtuk az Anonymus étterem felújítása több tízmillió forintba került. Havonta mintegy 80 beszállító 8 ezer terméke érkezik hozzájuk. A kínálatban van Szegedi őrölt paprika, téli szalámi, akácméz, csabai kolbász, illetve Puskás Ferenc relikviák, az étteremben pedig megkóstolható a karcagi birkapörkölt is.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930