Ma Magyarországon nagyon sokan félnek - állítja Vágó Gábor (Polbeat!)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ma Magyarországon nagyon sokan félnek - állítja Vágó Gábor (Polbeat!)
Forrás: Pesti Srácok, 2017/06/23 14:15

Ma Magyarországon nagyon sokan félnek - állítja Vágó Gábor (Polbeat!)Miért nem hiszitek el, hogy bármiben is egyetérthetnénk? Miért kell engem beletenni egy rubrikába? - ezzel a visszakérdezéssel biztosította az erős kezdést Vágó Gábor tüntetésszervező, az LMP volt országgyűlési képviselője Huth Gergely és Stefka István vendégeként a Polbeat legutóbbi élő adásában, amelynek felvételét most adjuk közre. Vágó arra reagált, hogy a nézőknek azt mondtuk róla: ő minden, ami mi nem.
Következő kérdésünkre, hogy "Elfogadja-e az "ex-politikus, ex-környezetvédő, ex-lehetmás, ex-korrupciószakértő, ex-blogger" titulust és miért lép ki előbb-utóbb minden intézményből?", azt felelte: ez nem a kommunizmus, hanem a XXI. század, az élet ma már nem arról szól, hogy odaszületünk egy gyárba és ott töltjük az egész életünket.
Felvetésünkre, hogy miért nem tartják be a demokrácia játékszabályait, miért ígérnek forró őszt és polgári engedetlenséget a tüntetéseiken, riogatva evvel a kormányt támogató nagytöbbséget, kijelentette: ő a demokráciában hisz és választást szeretne nyerni, nem polgárháborút.
Ne kérjétek számon rajtam mások kijelentéseit, főleg Gulyás Márton mondatait ne!
Az általunk indított "Tettek ideje mozgalom" célja, hogy az utcai elégedetlenséget kreatív, alkotó erővé változtassuk a kormányváltás érdekében - tette hozzá.
Vágó Gábor szerint ma Magyarországon nagyon sokan félnek, ezért nem mondják el a véleményüket! Példaként egy olyan volt önkormányzati dolgozó esetét hozta fel, aki nézeteltérésbe keveredett a polgármesterrel, ezért nem bérelhetett ki egy virágüzletet. Mire Huth Gergely megjegyezete: a Revolution 56 Söröző ügyvezetője fél éve szeretné kibérelni a bolt előtti járdarészt a főváros bizottságától, de a rengeteg hasonló példa ellenére nem engedélyezik. Úgy látszik, mi is üldözöttek vagyunk - tette hozzá.
Egy olvasói kérdésre reagálva arról beszélt az ellenzéki aktivista, hogy "lesz Magyarország 30 év múlva is, mert ez egy erős nemzet és reméljük, hogy addigra a nép kilábal az önsorsrontásból és az ellenségeskedésből". A migrációs válságról beszélgetve pedig úgy érvelt Vágó: nem kell befogadni a világ összes szegényét, csak azokat, akik alkalmazkodni akarnak a mi életmódunkhoz. A bangladesi migránsokat védő Helsinki Bizottság pedig jól végezte a dolgát, mert az nem a migrációt pártolta, hanem egy jogsérelmet akart helyrehozni. Végül hozzátette:
"Nem Soros György üzent hadat Magyarországnak, hanem a Kétfarkú Kutyapárt Brüsszelnek!"
Vágó a műsor végén hitvallást is tett: "Mindenkivel szóba állok, aki vállalja az arcát a véleményéhez, mert Magyarországot csak úgy tudjuk jobbá tenni, ha azok is leülnek egy asztalhoz, akik nem értenek egyet." Amire Stefka István nagyon szimpatikus embernek nevezte Vágó Gábort, de hozzátette: "sajnos rossz oldalra állt és hagyta, hogy rossz emberek besározzák a nevét."
Készítette: Szerencsés Márton Dániel, Tihanyi Rita és Susánszky Mátyás Pál - PESTISRÁCOK.HU-produkció
Polbeat élőben közvetítve minden kedden este 7 órától a Revolution 56 Sörözőből (Budapest, I. kerület, Bem rakpart 53 - A Margit hídnál.)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930