93. Kormányinfó - Lázár János miniszter - V4 előtt feszes program áll ... 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:93. Kormányinfó - Lázár János miniszter - V4 előtt feszes program áll ... 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/22 18:45

93. Kormányinfó - Lázár János miniszter - V4 előtt feszes program áll ... 5.93. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő …
Együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kormány nevében Helmut Kohl volt német kancellár és Rubovszky György kereszténydemokrata parlamenti képviselő halála miatt.
Magyarország visszautasítja az unió határainak megnyitását és migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését.
Az Európai Parlament zöldfrakciója vezetőjének telepesekre vonatkozó javaslata összekapcsolódik a biztonság kérdésével. Az elmúlt egy évben a terrorcselekmények Európában valamilyen formában kapcsolódtak a bevándorláshoz. Ezeket a terrorcselekményeket első vagy második generációs bevándorlók követték el.
A miniszter elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök ezért az Európai Tanács mostani ülésén amellett lesz, hogy Európában fokozott biztonsági együttműködés alakuljon ki, gyorsuljon fel Európa védelmi képességeinek megerősítése, a közös európai hadsereg kialakítása. Fontos, hogy az unió külső határaink megvédése legyen fókuszban. Óriási vita van az Európai Néppárton és az Európai Parlamentben is a migráció kérdéséről. Magyarország szerint külön kell választani a politikai menekülteket az illegális, illetve a gazdasági bevándorlóktól. Őket Európa határain kívül kell megállítani, ott kell ellenőrzésüket elvégezni.
Európába csak azok léphetnek be, akik menedékjogot kaptak, illetve ha valamelyik tagállamnak - gazdasági vagy politikai - érdeke fűződik ahhoz, hogy az illetőt - érte felelősséget vállalva - beléptesse.
A Brexit kapcsán a miniszter elmondta, az EU nagy bajban van, hiszen az egyik legfontosabb tagállam lép ki. Százezres nagyságrendben élnek magyarok Nagy-Britanniában, ők most jogvédelmet igényelnek, ezért fontos, hogy a magyar kormány az ő érdekeiket fokozottan próbálja védeni, jelezve, hogy Magyarország nem tárgyal külön a britekkel. Magyarország "fair Brexitben" érdekelt. A miniszterelnökök áttekintik azokat a megállapodásokat, amelyeket az európai közösség kötött harmadik országokkal a migráció megfékezése érdekében.
Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit, mivel a V4 elnökségének július 1-jei átvétele után Európában napirendre kerülnek a migráció kérdései. Európa jövője a tét, ebben Közép-Európának szerepe, feladata, felelőssége és kötelessége van.
Méltatlan a Lengyelországgal szemben indított európai bizottsági eljárást, Magyarország mindig kész kiállni és védeni a lengyel érdekeket az európai politikai hadszíntéren.
A kormány kifejezetten ellenzi, hogy Európa liberalizálja a családegyesítést. Az Európa Tanács (ET) meghirdette a bevándorló családok újraegyesítésének programját, amely súlyos kihívást fog jelenteni. Az ET liberális megszólalói a korlátok nélküli könnyítés mellett érvelnek, míg Magyarország szerint a szülőföldjükön kell újraegyesíteni a családokat,
A magyar kormány képviseletében Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott pénteken New York államban tárgyal a CEU ügyéről. Elmondta, a parlament hozott egy törvényt, a kormány azt végrehajtja. Hozzátette: készek módosítani a törvényt, de az elmúlt időszakban még nem látott olyan érvet, ami miatt módosítani kellene a jogszabályt.
A következő tanévben már egymillió gyermek kap ingyen a tankönyvet, 2013-ban még csak 614 ezer volt a jogosultak száma. A kormány az idén is gondoskodik a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetéséről, ez 208 ezer gyermeket érint. Erzsébet-táborokban 100 ezren vehetnek részt idén nyáron, a Határtalanul program keretében 35 ezren utazhatnak a Kárpát-medence különböző régióiba.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031