MSZP | A főpolgármester mutassa be a metrófelújítás fedezetét!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | A főpolgármester mutassa be a metrófelújítás fedezetét!
Forrás: MSZP, 2017/06/14 13:30

MSZP | A főpolgármester mutassa be a metrófelújítás fedezetét!Az MSZP felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy mutassa be, milyen forrásokból kívánja fedezni a 3-as metró felújításához hiányzó forrásokat.
Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Tarlós István "hetek óta beszél össze-vissza, miből akarja finanszírozni" a metrófelújítást, akár a Bálnát is "elkótyavetyélné", mert "nem ért hozzá".
Az MSZP politikusa szerint a főpolgármesternek ehelyett a kormánytól kellene elkérnie a felújítás fedezetét a budapestiek napi 20 milliárd forintos adóbefizetéseire hivatkozva.
Horváth Csaba közölte, határozatban kezdeményezik a Városliget közparkként történő megőrzését, valamint az oda tervezett múzeumi negyed barnamezős területre, például a Nyugati pályaudvar mögé költöztetését.
A szocialista képviselő elmondta azt is, nem érti, miért nem dönthet egy helyi népszavazás a Római-part árvízvédelméről. Hozzátette, a legjobb és legolcsóbb megoldás itt az lenne, ha az új gáthoz kevesebb mint 4 milliárd forintból kisajátítanák a part menti szabad ingatlanokat.
Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője felszólította a fővárosi kerületek közterület-felügyeleteit, hogy automatikusan fizessék vissza a korábban kamerák útján, szabálytalanul kivetett közlekedési bírságokat.
Az ellenzéki politikus kezdeményezte továbbá, a főváros tegye nyilvánossá, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) milyen szabálytalanságokat tárt fel a Belváros Szíve programban.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031