Hortobágyi Lovasnapok - Kassitzky Attila - MTÜ ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hortobágyi Lovasnapok - Kassitzky Attila - MTÜ ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/13 19:45

Hortobágyi Lovasnapok - Kassitzky Attila - MTÜ ... 3.51. Hortobágyi Lovasnapok - 2017. július 7-9.
A Hortobágyi Lovasnapok célja, hogy a Hortobágyra jellemző pásztorkultúrát és a lovassportot megismertessék és népszerűsítsék lovasbemutatókkal, versenyekkel, színesítve koncertekkel, gasztronómiai, hagyományőrző- és gyerekprogramokkal.
Debrecen és a Hortobágy kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Azért dolgozunk, hogy minél sikeresebb legyen a közös jövőnk - mondta Papp László, Debrecen polgármestere a Lovasnapok programjait bemutató sajtótájékoztatón, a Mezőgazdasági Múzeumban.
Megtudtuk, hogy a hortobágyi puszta Debrecenhez tartozott egészen 1948-ig, s a debreceni cívisek jólétének alapját biztosították hosszú ideig a Hortobágyon legeltetett állatok ezrei. A Debrecen alapította hortobágyi ménes több, mint 300 éves múltra tekint vissza, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik. Fontos kihívás, hogy milyen módon tud a város élni ezzel a történelmi örökséggel, hogyan tudja népszerűsíteni, mint turisztikai látványosságot. Ezért támogatja a programok megszervezését Debrecen és a munkába bekapcsolódott a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója szerint a lovassport ismét élsportnak számít Magyarországon. Sokan összefognak annak érdekében, hogy a „Lovasnapok” még vonzóbbá váljanak. A Nemzeti Vágta előfutamát, a Hortobágyi Vágtát - most először - július 8-án, Hortobágyon tartják.
Kassitzky Attila, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. kommunikációs igazgatója az MTÜ fontos célkitűzésének nevezte, hogy minél több olyan turisztikai célpontot tudjanak népszerűsíteni, mint Debrecen, a Hortobágy, vagy a Tisza-tó. Az együttes gondolkodás egybevág azzal a törekvéssel, hogy a régió turisztikai desztinációként kiemelt szerephez jusson. A Hortobágyi Lovasnapok fontos eleme színvonalas és tartalmas programkínálatnak.
Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy július 7-9. között a múlt és jelen randevúzik egymással, amikor a hagyományos lovasnapi események mellett, mint a csikós bajnokság és a régi magyar állatfajták felvonulása, a mai kor igényeihez is igazodnak. Magyarország egyik legjelentősebb lovas szakmai központjához méltó díjlovagló, díjugró és fogathajtó versenyek is helyet kapnak az eseményen. Mindkét nap záró attrakciója a nóniusz ménes vágtatása lesz az arénán keresztül …
Dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója a Gyermek lovasfalu látványosságaira hívta fel a figyelmet, ahol a családok egész nap elkalandozhatnak a népi játékok, a kézműves-sátrak között, az óriás szalmavárban, vagy élvezhetik az egész nap folyamatosan zajló színpadi előadásokat. Hiánypótló ez az élményelem a programsorozaton belül, ezért a tavalyi sikeres debütálást követően idén még nagyobb hangsúlyt fektettek a kisgyermekkel érkező családok megszólítására.
Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy június 17-én már indítják a Hortobágy házhoz jön! elnevezésű programot. A kulturális és gasztronómiai rendezvényt tavaly rendezték meg elsőször nagy sikerrel, idén a program helyszíne a Debreceni Állatkert lesz. A rendezvényre ellátogatók ízelítőt kaphatnak a Hortobágyon őshonos háziállatokból, megismerhetik a Hortobágy természeti kincseit, a nemzeti park ökoturisztikai kínálatait, védjegyes termékeit, az autentikus hortobágyi ízeket, gasztronómiai különlegességeket, valamint a helyi kézműves portékákat. A Debreceni Virágkarnevál hasonlóan félévszázados múltra tekint vissza, ezt a párhuzamot tovább erősíti, hogy a Szent Korona virág kocsija a Hortobágyi Lovasnapok helyszínén, majd szeptemberben a Nemzeti Vágta budapesti futamán is látható lesz. Ez egy olyan utazás, amely a nemzet egységét is szimbolizálja. Esti programként július 7-én a Kincsem filmet láthatjuk, pénteken a Bagossy Brothers Company, szombaton a Tárkány Művek, a Budapest Bár és a Racka Jam koncertjeivel zárják a Hortobágyi Lovasnapot.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031