47. Varasdi Barokk Esték - Pacsay-Tomassich Orsolya ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:47. Varasdi Barokk Esték - Pacsay-Tomassich Orsolya ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/06/07 10:15

47. Varasdi Barokk Esték - Pacsay-Tomassich Orsolya ...47. Varasdi Barokk Fesztivál vendége idén Magyarország …
A 47. Varasdi Barokk Esték horvát nemzeti fesztivált szeptember 22. és október 3. között rendezik meg, amelynek idén Magyarország a vendége. A leggazdagabb és a legjobb állapotban fennmaradt barokk város kivételes élményt nyújt az idelátogatóknak. Az Óváros együttese mellett viszonylag kis területen barokk, rokokó és szecessziós stílusú paloták és villák sorakoznak. Évente közel 10 000 látogatót vonzanak ebbe a meseszép városba a koncertek és a barokk pompáját felidéző események.
Szeptember 22-én a Varasdi székesegyházban a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar nyitja meg a fesztivált - vezényel Vashegyi György. Majd a Marquise Együttes ad hangversenyt a Trakoscan idilli hangulatú kastélyban. Varnus Xavér szeptember 23-i koncertjén Bach zenéjét ötvözi Pilinszky János költészetével. Szeptember 24-én a Pannon Filharmonikusok kórusa és zenekara játszik. Különleges élménynek ígérkezik szeptember 25-én Kónya István lantművész gyertyafényes koncertje. Szeptember 27-én a Savaria Barokk Zenekar A. Caldara: Szent István, Magyarország első királya című oratóriumát adja elő. A fesztivál 12 napján közel 20 hangversenyt hallgathat majd meg a közönség.
De nem csak zenei csemegét nyújt a fesztivál, az idelátogatók minden évben más-más ország kultúrájával ismerkedhetnek meg. Idén számos könyv,- kotta- és hanghordozó-bemutató lesz, virágkiállítás és természetesen a gasztronómia élvezete sem maradhat ki, amely a barokk konyhával ismerteti meg a résztvevőket.
A magyar vonatkozású kulturális programok lehetőséget nyújtanak a horvát-magyar kapcsolatok és együttműködések erősítésére. A fesztivál idei programja a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország Zágrábi Nagykövetsége és a Balassi Intézet- Zágrábi Magyar Intézet közreműködésével valósul meg.
A Varasdi Barokk Esték az elmúlt 10 évben kialakított partnerségek keretében vendégül látta már Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Németország, Izrael, Ausztria, Olaszország, Spanyolország zenészeit, zenekarát.
A Varasdi Barokk Esték programjait bemutató ünnepélyes sajtótájékoztatón részt vett Vesna Haluga főkonzul, Magyar József, nagykövet, Davor Bobić, igazgató, Varasdi Barokk Esték, Raymond Rojnik igazgató Varasdi Koncert Igazgatóság, Pacsay-Tomassich Orsolya helyettes államtitkár, EMMI, Íjgyártó István államtitkár, KKM, Gordan Grlić Radman nagykövet, Hammerstein Judit helyettes államtitkár, KKM, Iva Hraste Sočo helyettes államtitkár, Vashegyi György karmester, MMA levelező tagja, Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, Horváth Zsolt, Pannon Filharmonikusok Kórus és Zenekar, Németh Pál, Savaria Barokk Zenekar, Kucsera Tamás Gergely főtitkár.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031