VII. Magyar Világtalálkozó - Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum - Balogh Sándor ... 9.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:VII. Magyar Világtalálkozó - Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum - Balogh Sándor ... 9.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/05/18 06:45

VII. Magyar Világtalálkozó - Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum - Balogh Sándor ... 9.17. FINA Budapest 2017 Úszó-világbajnokságot Budapesten és Balatonfüreden rendezik július 14. és 30. között.
A világbajnokságot eredetileg a mexikói Guadalajarában rendezték volna. 2015 februárjában Guadalajara visszalépett a rendezéstől, márciusban a 2021-es világbajnokság rendezője, Magyarország átvállalta a 2017-es világbajnokság rendezését.
A megnyitó ünnepséget a Várkert Bazár előtti Duna-szakaszon rendezik. A szinkronúszás és a záró ünnepség a Városligeti Műjégpálya területén lesz. Az óriás-toronyugrásra a Parlamenttel szemközti Duna-parton kerül sor.
A szervezőbizottság névsora: Seszták Miklós elnök, Gyárfás Tamás társelnök, Pintér Sándor, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Balog Zoltán, Tarlós István, Fürjes Balázs, Szántó Éva
Duna Aréna a 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne és ékköve lesz. Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexumának – két olimpiai méretű medencével és a versenyek alatt több mint 12 000 nézőt meghaladó befogadóképességével – kivitelezése rekordidő alatt, kevesebb mint két év alatt valósul meg.
Balaton a vízi sportok jól bejáratott helyszíneként a nyílt vízi úszók számára egy igazi paradicsom. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a balatonfüredi kikötőnél alakítják ki, tökéletes látványt nyújtva mind a versenyre, mind pedig a Tihanyi-félszigetre. Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava a résztvevőknek kellemes és biztonságos vízhőmérsékletet ígér.
Hajós Alfréd Sportuszoda Magyarország első olimpiai bajnokáról elnevezett létesítményt 1930-ban építették. Legendás vízilabda-generációk sora edzett itt. Tehetségük és kitartó munkájuk gyümölcseként kilenc alkalommal lettek olimpiai bajnokok, illetve három alkalommal aranyérmesek a korábbi FINA Világbajnokságokon. A Margitszigetet és ezt a páratlan vízilabdaközeget még a külföldi játékosok is a sportág Mekkájaként tartják számon, ahol egyszerre különleges és dicsőség vízbe szállni.
A szinkronúszó versenyeket az UNESCO Világörökségeként számon tartott Hősök tere szomszédságában, a Városligeti tavon rendezik meg. Ez a fantasztikus helyszín egyszeri és megismételhetetlen élményt kínál, köszönhetően a különleges környezetnek, a klasszikus épületeknek és a versenyek impozáns hátteréül szolgáló Vajdahunyad várának.
VII. Magyar Világtalálkozó - Magyarsághíd Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó.
Hogyan juthatnak a nemzetközi piacra a magyar termékek és szolgáltatások? Számos ország üzletemberének részvételével tartott rendezvény középpontjában az innováció hazai és külföldi lehetőségei, valamint a sport és a gazdaság kapcsolatának témakörei álltak, ez utóbbinál kiemelt figyelem illeti a közelgő vizes világbajnokságot.
A Fórum az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek elősegíteni a magyar értékek, termékek, szolgáltatások, találmányok, technológiák és teljesítmények, népszerűsítését, térhódítását és üzleti sikerét megvalósítani szerte a nagyvilágban.
Ugyanakkor nyitott és segítőkész a külföldi országok termékeinek, szolgáltatásainak, technológiáinak a magyarországi és az európai országokban történő megismertetése, piaci megjelenése, üzleti megvalósítása iránt.
Kiemelt témakörök: kormányzati célkitűzések - vállalkozásfejlesztési szolgáltatások – Észak-Amerika, a Felvidék és a Balaton-vidék üzleti lehetőségei – Találmányok, termékek, szolgáltatások külföldi piacra juttatása.
Kiemelt előadások: Dr. Tanka László, a Világtalálkozó elnöke, Prof. Havas Jenő, a Magyar Iparszövetség alelnöke, Miklóssy Ferenc, az MKIK alelnöke, Bokor Balázs nagykövet, a Panoráma Üzleti Fórum elnöke, Dr. Bársony Farkas, az AmCham elnöke, Thomas Barat, elnök - American-Hungarian Chamber of Commerce of New York, Miklóssy Ferenc, az MKIK alelnöke, Balogh Sándor, a Bp2017 NKFT gazdasági vezérigazgató helyettese, Galambos Tamás, Szabó Béla, Mészáros László …
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031