Kálmán Imre Teátrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Hoppál Péter …Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kálmán Imre Teátrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Hoppál Péter …
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/04/23 09:45

Kálmán Imre Teátrum ünnepélyes megnyitóján Dr. Hoppál Péter …Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint a kultúra minősége mutatja az ország állapotát. Ha biztonság és fejlődés jellemzi az országot, akkor virágoznak a kulturális beruházások is.
Az elmúlt éveket tekintve ezt a stabil fejlődést láthatjuk a kultúrában. A kormány elkötelezett az opera műfaja iránt, ezt mutatja a Budapesti Operettszínház 2014-es állami fenntartásba vétele, költségvetésének többszörösére emelése és felújítási terveinek támogatása, valamint a Kálmán Imre Teátrum létrehozása is. Az új színháztér 450 millió forint értékű rekonstrukciója a kormányzat 90 százalékos támogatásával valósult meg a főváros és az intézmény és a kormány összefogásával.
Legyen a formához méltó a tartalom, és éljen meg minél több emberöltőt a teátrum – fejezte ki jókívánságait az államtitkár.
Az egykori Moulin Rouge helyén április 20-án megnyitották a Kálmán Imre Teátrumot, amely a Budapesti Operettszínház kamaratermeként működik. Elsőként Kálmán Imre egyik művével, a Riviera girl-lel találkozhat a közönség, melyet még nem játszottak Magyarországon.
Négy nagy, világhírű zeneszerzővel büszkélkedhetünk: Bartók Bélával, Kodály Zoltánnal, Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével. Közülük az operettjeiről híres Kálmán Imrét választották névadóul - mondta Lőrinczy György a színház főigazgatója megnyitó beszédében, majd az ünnepségen résztvevő Bródy János Kőműves Kelemen dalából idézett „Alkotni születtünk erre a földre. S nem csak megélni szép napokat”
Az eseményen Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne is részt vett, aki kifejezte: nagyon-nagyon boldog, büszke, és tudja, ugyanilyen büszke lenne most édesapja is. Az ünnepélyes megnyitón több művész is jelen volt - Medveczky Ilona, Lehoczki Zsuzsa, Oszvald Marika ...
Kálmán Imre reuma miatt abbahagyta a zongorázást, de nyertünk egy fantasztikus, világhírű zeneszerzőt. A Kálmán Imréről elnevezett teátrumnak ugyanilyen hányattatott múlt jutott - többször bezárták, majd átkeresztelve újból megnyitották - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, aki beavatott minket az épület történetébe.
Kerényi Miklós Gábor rendező hangsúlyozta, ez valóban nagy pillanat, hiszen ennek a helynek múltja van, és mind úgy gondoljuk, hogy van jelene és jövője is. A Budapesti Operettszínház az a zenés színház ma Magyarországon, amely a legszélesebb körű zenei műsorral rendelkezik. Az ország fényessége és dicsősége, és már hatalmas szüksége volt arra, hogy legyen egy kamaraterme, ahol új, kísérletező darabokat is bemutathat. Az új teátrumban olyan előadásmódokat is kipróbálhatunk, amelyekre a nagy-színpadon nem volna lehetőség. Létrehoztunk egy olyan gyöngyszemet, ahol szélsőséges, izgalmas, sokféle alkotást tudunk bemutatni, miközben konferenciáknak, rendezvényeknek, közösségi programoknak is helyet adhat. Ezért ez a mai nap mérföldkő, nemcsak az operettszínház, hanem Budapest kulturális történetében is.
A rendezvény keretében megnyitották az Orfeum – Mulató – Színház című kiállítást, részleteket mutattak be a Riviera girl-ből, amely az első darabja az új teátrumnak. A mű a legendás Csárdáskirálynő amerikai változata, melyet Kerényi Miklós Gábor rendező és csapata magyarított vissza. A korszerű zenés színdarabhoz új, a mai fülnek való szövegkönyv készült, izgalmas hangszereléssel. A dalszövegeket Závada Péter költő és zenész írta.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031