MSZP | Választási csalás történt ZuglóbanVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Választási csalás történt Zuglóban
Forrás: MSZP, 2017/04/11 14:30

MSZP | Választási csalás történt ZuglóbanAz MSZP szerint Zuglóban olyan választási csalás történt, amely főpróbája lehet a 2018-as országgyűlési választások visszaéléseinek, ezért a párt a Nemzeti Választási Irodához és a belügyminiszterhez fordul - mondta Bárándy Gergely, az ellenzéki párt képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
Ismertetése szerint Zuglóban a helyi választási bizottság fideszes beadvány alapján, egy MSZP-s szórólap ügyében hozott első fokú határozatot, amely ellen valaki Tóbiás József MSZP-pártigazgató nevében, az ő e-mail címét meghamisítva, egy csehországi szerverről nyújtott be szándékosan rossz fellebbezést.
Bárándy Gergely hozzátette: ha ezt a hamis fellebbezést időben nem veszik észre és a Fővárosi Választási Bizottság érdemben foglalkozik az üggyel és a fellebbezést elutasítja, akkor az az MSZP-nek már nem lett volna további jogi lehetősége vitatni a határozatot. Szerinte ez választási csalás és a hatóság félrevezetése, ami miatt az MSZP pártigazgatója feljelentést tesz. Az MSZP-s politikus felszólította az ügyészséget, hogy a zuglói időközi önkormányzati választások közelségére tekintettel soron kívül járjon el az ügyben.
Ugyanakkor úgy vélte: az eset további kivizsgálást követel, mert attól tartanak, hogy ez a 2018-as országgyűlési választásokon hasonló módszerrel elkövetendő választási csalások főpróbája lehetett.
Ezért - folytatta - az MSZP felkéri a Nemzeti Választási Irodát, hogy az önkormányzatokkal együttműködve iktassanak be a választásinformatikai rendszerbe olyan biztonsági elemeket, amelyekkel a jövőben ki lehet szűrni a hasonló csalási kísérleteket. Bárándy Gergely emellett felszólította a belügyminisztert, hogy azonnal utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt az ügy kivizsgálására.(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930