MSZP | Az MSZP önkéntessé tenné az agrárkamarai tagságotVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Az MSZP önkéntessé tenné az agrárkamarai tagságot
Forrás: MSZP, 2017/04/08 15:00

MSZP | Az MSZP önkéntessé tenné az agrárkamarai tagságotAz MSZP törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy a jelenlegi kötelezőről váljon önkéntessé az agrárkamarai tagság.
Gőgös Zoltán, a szocialisták elnökhelyettese szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az agrárkamara jelenleg nem a gazdák érdekvédelmével, hanem "korlátlan és pofátlan pénzbehajtással" foglalkozik.
Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte a kormányoldal azon parlament előtt lévő törvénymódosító javaslatát, amellyel szerinte az agrárkamara visszamenő hatállyal is adók módjára szedhet be tagdíjakat, a nagykereskedőktől akár több millió forint értékben is.
"A kormánynak meg kell értenie, hogy ez a sarc sehova nem vezet" - fogalmazott Gőgös Zoltán, hozzátéve, amennyiben az agrárkamara megfelelő szolgáltatásokat nyújtana, akkor "senki nem kérdőjelezné meg a tagdíjfizetést".
Az MSZP elnökhelyettese kitért arra is, hogy kormányra kerülésük esetén úgy alakítanák át az agrárkamarát, hogy az érdemi párbeszédet biztosítson az ágazatban dolgozók és a kabinet között.
Gőgös Zoltán kérdésekre válaszolva elmondta, az MSZP a karakteres baloldali politika mellett kötelezte el magát, a kormányváltás érdekében pedig csak az olyan döntésekben és együttműködésekben partnerek, amelyek nem térnek el ettől az iránytól.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031