Költészet Világnapján Fizess Verssel! Juhász Anna ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Költészet Világnapján Fizess Verssel! Juhász Anna ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/03/22 09:45

Költészet Világnapján Fizess Verssel! Juhász Anna ... 6.Fizess verssel!
A Költészet Világnapján március 21-én a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden idézet - legyen az ismert, vagy saját - kávéházi fizetőeszközzé válik, így a vendégek kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel "fizethetik ki" az éttermekben és kávézókban.
A rendhagyó kezdeményezés mögött a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén harmadik alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz közel 70 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is.
A „Fizess Verssel” kezdeményezésről Takács Péter a Julius Meinl magyarországi ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. Megtudtuk, hogy a kampány nemzetközi arca Maxime Buchi, a Sang Bleu nevű kultusz magazin alapítója és kreatív igazgatója, míg itthon Juhász Anna magyar irodalmár, Nyáry Krisztián író, és Weiler Péter kortárs képzőművész állt mellé.
A Költészet Világnapján a kávét az eseményhez a Julius Meinl biztosítja. A csatlakozott éttermek illetve kávézók pedig a versekkel, idézetekkel kitöltött cetlikkel tudnak felénk elszámolni - tudtuk meg Takács Pétertől. A versek és idézetek, egy napra valódi fizetőeszközzé válnak. A vendégnek nem kell mást tennie, mint kedvenc verssorát leírja a kihelyezett cetlire és a kiválasztott kávéért azzal fizet a pénztárnál.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031