Pesty: Fontosabb, hogy antikommunista vagy-e, minthogy liberális vagy konzervatívVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Pesty: Fontosabb, hogy antikommunista vagy-e, minthogy liberális vagy konzervatív
Forrás: Pesti Srácok, 2017/03/19 11:15

Pesty: Fontosabb, hogy antikommunista vagy-e, minthogy liberális vagy konzervatívA Polbeatben Pesty Lászlótól Huth Gergely és Szarvas Szilveszter megkérdezte: ez a Fidesz még az a Fidesz-e, amelyik 88-89-ben a gumibot másik végén állt? A Fekete Doboz legendás operatőr-filmrendezője azt válaszolta: az, hogy a fiatal demokraták liberálisból konzervatívok lettek sokkal kevésbé lényeges, minthogy mindvégig megtartották az antikommunista fundamentumukat.
Megjegyeztük, ez a liberalizmus ráadásul messze nem az, mint ami a rendszerváltás idején volt, amit Pesty megerősített: "az én liberális idoljaim Eötvös József, Deák Ferenc és Voltaire. Utóbbi híres mondása volt, hogy "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." Hova is jutott a liberalizmus innen, amikor Donald Trump demokratikus megválasztása után kirakatokat törtek be, gyújtogattak az úgymond liberálisok?". Mi ehhez annyit tettünk hozzá, hogy a liberalizmus a PC révén fasizálódott, hiszen az elnyomás minden eszközével harcol az eltérő vélemények ellen.
Pesty László arról is beszélt: ebben az országban rengetegen vannak, akiknek a családját tönkretette a kommunizmus, neki például alig maradt rokona az országban az üldöztetés miatt. Nekik nem kell elmagyarázni, hogy miért fontosabb az antikommunista kiállás, mint hogy a szabad világ értékrendszerei közül kinek melyik a szimpatikusabb. A filmrendező arra is rávilágított, hogy a '48-as, '56-os forradalmi örökség ma nem azok kezében van, akik ledöntötték a forradalmakat és még az emlékezést is megtorolták, hanem azok kezében, akik antikommunistaként végig kiálltak mellettük.
A 2017. március 14-i Polbeat stream tv adás felvétele. Polbeat a helyszínen és élő közvetítésben minden kedden este 7 órától a Revolution 56 szabadságharcos sörözőből (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53.)
Készítette: Kerekes András, Susánszky Mátyás és Tihanyi Rita/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930