Változzon a gyerek és a szülő, mert az iskola nem tud?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Változzon a gyerek és a szülő, mert az iskola nem tud?
Forrás: RTL Klub, 2017/03/17 06:00

Változzon a gyerek és a szülő, mert az iskola nem tud?Mintha lassan természetesnek és magától értetődőnek kellene tekinteni, hogy a szegényebb sorsú gyerekek leginkább más szegényebb sorsú gyerekekkel járnak együtt iskolába és ne is reménykedjenek abban, hogy az oktatási rendszer képes lenne bármit is tenni azért, hogy hátrányaik legalább csökkenjenek. Másképpen fogalmazva: a közoktatással nincs is olyan nagy baj, a szerencsésebb sorsú diákokból válogató elit iskolák jól teljesítenek, de az országos átlagokat vagy a PISA felmérés magyar eredményeit a rosszul teljesítő szegény diákok rángatják lefelé – és ez így rendeltetett. Vagy mégsem? A vendégek: Bódis Kriszta író és dokumentumfilmes, itt és most az Ózdon működő Van helyed alapítvány vezetője, Nahalka István oktatáskutató és Mészáros György egyetemi oktató, aki korábban 7 évig egy kazincbarcikai általános iskola tanára.
Az RTL napi közéleti háttérműsorának műsorvezetője Baló György, aki a tőle megszokott stílusban és felkészültséggel dolgozza fel napjaink legfontosabb politikai, közéleti eseményeit és fejleményeit, majd szakértők segítségével világítja meg egy-egy hír hátterét, összefüggéseit. Baló György a magyar televíziózás meghatározó alakja. A Rózsa Ferenc- és Balázs Béla-díjjal, valamint Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett televíziós nevéhez olyan legendás műsorok fűződnek, mint a Napzárta, választási műsorok, a Panoráma, riport- és dokumentumfilmek, továbbá sok-sok interjú Magyarország és a világ vezető politikusaival.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930