MSZP | Nincs etnikai homogenitás, különböző eredetűek az őseinkVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Nincs etnikai homogenitás, különböző eredetűek az őseink
Forrás: MSZP, 2017/03/07 11:00

MSZP | Nincs etnikai homogenitás, különböző eredetűek az őseinkHiller István, az MSZP képviselője arról beszélt, hogy a közelmúltban komoly visszhangot váltott ki Orbán Viktor egy beszéde, amelyben a miniszterelnök az etnikai homogenitás kifejezést használta. Szerinte a beszéd visszhangja itthon és külföldön is bíráló volt, ezért a kormány több fordulón keresztül magyarázkodott, okkal.
A különböző frakciókba tartozó képviselők neveit, köztük a sajátját is sorolva elmondta: a Hiller név arról tanúskodik, hogy ősei "nem Árpád vezérrel érkeztek Magyarországra", de - folytatta MSZP-s, jobbikos, KDNP-s és fideszes képviselőkkel - például a Korózs név vallon, a Burány pedig szlovák csengésű, míg a Staudt, az Ander és a Sneider név sem "ősmagyar eredetű", illetve a Hoffmann, a Harrach, a Lezsák és a Tuzson nevek is világosan tanúskodnak eredetükről.
"Ez Európa közepén így normális, (...) különböző irányokból jöttek az őseink, vitatkozunk néha késhegyig menő vitákban, de mindannyian büszke magyarok vagyunk" - fogalmazott a volt oktatási miniszter, aki szerint felesleges minden olyan beszéd, ami ezt másként akarja láttatni. (MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930