Korda Filmstúdió - Liptay Gabriella - dr. Kakuk Andrea - Daniel Kresmery ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Korda Filmstúdió - Liptay Gabriella - dr. Kakuk Andrea - Daniel Kresmery ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/02/24 17:45

Korda Filmstúdió - Liptay Gabriella - dr. Kakuk Andrea - Daniel Kresmery ... 3.A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Korda Filmstúdió és a Filmközpont vendégei voltunk 2014. Február 24-én. Vendéglátóink voltak: dr. Kakuk Andrea, ügyvezető, Bauer Barbara, ügyvezető, Daniel Kresmery, produkciós vezető, Liptay Gabriella MTÜ kommunikációs igazgató. A stúdiókat és a külső helyszíneket bemutatta Kása Tímea, színésznő.
A Korda Filmstúdió idén áprilisában ünnepli működésének 10. évfordulóját: ennek alkalmából feladatának érzi szakmai tevékenységének bővítését, mind a filmipar, mind a kulturális turizmus területén.
Az elmúlt húsz év kulturális turizmusának egyik legdinamikusabban fejlődő ága a filmes turizmus. A
nemzetközi sikereket elérő játékfilmek és tévéműsorok a turisták tömegeit vonzzák világszerte. Egy
nemzetközi sikergyanús film a bemutatását követő első 3 hétben átlagosan 120 millió nézőt ér el csak
a mozikban, így befolyásolva számos potenciális utas desztinációs döntését.
A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelten fontos területnek tartja a filmipar közvetlen és közvetett
vonzerő generáló erejét a turizmusban, ezért együttműködésre törekszik az iparág legfontosabb
szereplőivel. Célja a hazai filmes turizmus fellendítése, hazánk forgatási helyszínként, vagy még
inkább "saját jogon", a film történetének helyszíneként való megjelenítése minél több produkció
esetében.
Magyarország szerencsés helyzetben van. A 2004. évi filmes adókedvezmény-rendszer életbe lépése,
a magyar filmalkotások kiemelkedő nemzetközi sikerei (gondoljunk csak a legutóbbi sikerekre: Enyedi
Ildikó "Testről és lélekről" című filmjének berlini Aranymedve díjára, Nemes-Jeles László "Saul fia"
című Oscar díjas alkotására, vagy Deák Kristóf legjobb rövidfilmnek jelölt "Mindenki című opusza) a
jól képzett, tapasztalt magyar filmes szakemberek munkája, valamint a világszínvonalú budapesti és etyeki filmstúdiók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy számos nemzetközi filmsiker és televízió-sorozat készül hazánkban.
Hazánk sikeres filmes turisztikai célállomássá történő tudatos fejlesztésének, illetve az ehhez szükséges stratégia kidolgozásának igénye arra ösztönözte a Magyar Turisztikai Ügynökséget és a Korda Filmstúdiót, hogy a közös cél érdekében együttműködési megállapodást kössenek.
Az együttműködő partnerek fő célkitűzése a filmes turizmus és az általános turisztikai országmárka építés összekapcsolása, az ebben a szimbiózisban rejlő potenciál közös akciók keretében való kiaknázása.
Az együttműködés egyik első, kézzel fogható eredményeként az MTÜ egy #Hello Hungary üdvözlő feliratot helyezett el Etyeken, a Korda Filmstúdió területén annak érdekében, hogy a Magyarországon forgató nemzetközi sztárokról fotó készüljön az installáció előtt és a fotók kikerüljenek a két cég, illetve az érintett filmsztár közösségi média felületeire. A tervek szerint az MTÜ weboldalán belül egy filmes aloldal létrehozására is sor kerül, ahova a magyarországi filmforgatásokkal kapcsolatos tartalmak, pl. werk videók kerülnek ki. Ezek a tartalmakat az MTÜ megosztja majd közösségi média oldalain keresztül is.
Magyarország Európa egyik legkeresettebb forgatási helyszíne az Egyesült Királyság mellett. Ez a siker nemcsak a filmipar gazdasági és szakmai sikerét jelenti, hanem egyre nagyobb bevételt jelent a turizmus számára is. A szórakoztató iparral, ezen belül a tartalomszolgáltató iparral foglalkozó írott és elektronikus médiumok, a különböző közösségi online média felületek nap, mint nap több millió emberhez juttatják el az információkat közvetlenül és közvetve: Magyarország és Budapest világszínvonalú látványosságokat, szórakozást, izgalmat és gasztronómiát kínál az idelátogatóknak.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930