Jobbra át, lépés indulj! Ismerje meg a jövő börtönőreinek képzését!- PS MOZIVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Jobbra át, lépés indulj! Ismerje meg a jövő börtönőreinek képzését!- PS MOZI
Forrás: Pesti Srácok, 2017/02/20 19:45

Jobbra át, lépés indulj! Ismerje meg a jövő börtönőreinek képzését!- PS MOZIEgy igazán rejtett világ kulisszatitkai tárultak fel egy rendkívüli sajtótájékoztató alkalmával, ugyanis a média munkatársai bepillanthattak a börtönök zord, ismeretlen világába. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) 2010-ben indította el férőhely-bővítési programját, amivel azt kívánják elérni, hogy csökkenjen a zsúfoltság a fegyintézetekben. Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengeren és Komlón egy-egy ötszáz fogvatartott elhelyezésére alkalmas börtön épül meg 2019-ig. Ebből következik, hogy az új börtönökben több börtönőrre lesz szükség, így a büntetés-végrehajtás képzési programot hirdetett.
Ennek apropóján az újságírók testközelből élhették át egy börtön, egy börtönőr mindennapjait: kipróbálhattuk milyen egy biztonsági övvel felszerelt, légkondis, szó szerint fapados rabomobillal utazni, az Oktatási Központban a januárban indult börtönőrképzés néhány felkészítő kurzusán vehettük rész, mint az alaki foglalkozás vagy a fizikai állóképesség fejlesztése, de kaptunk ízelítőt azokból a fogásokból is amelynek segítségével egy passzív ellenállást tanúsító, mozdulni nem akaró elítéltet indulásra lehet bírni.
A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Tihanyi RitaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930