Frankofón Filmnapok és Fesztivál 2017 - Őexc. Eric Fournier ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Frankofón Filmnapok és Fesztivál 2017 - Őexc. Eric Fournier ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/02/20 13:45

Frankofón Filmnapok és Fesztivál 2017 - Őexc. Eric Fournier ... 2.17. Frankofón Fesztivál és 7. Frankofón Filmnapok sajtótájékoztatója a Francia Intézetben.
A Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb Frankofón filmeket. Francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és román alkotások is szerepelnek az Uránia Nemzeti Filmszínház, az Art+ Cinema és a Francia Intézet filmvetítésein március 1. és 10. között. A szervezők kizárólag a filmnapokon látható, egyedülálló alkotásokkal, valamint premier előtti vetítésekkel és beszélgetésekkel készülnek az évente megrendezett eseményre. Marion Cotillard, André Dussollier, Romain Duris, Nathalie Baye, Tahar Rahim, Sophie Marceau, Vincent Macaigne, Audrey Tautou – csak néhány név a legnagyobbak közül, akik megmutatkoznak az idei válogatásban. A filmvetítések mellett egészen április elsejéig koncertek, előadások, felolvasóestek és további, a francia nyelvhez kapcsolódó programok várják a közönséget Budapesten és számos nagyvárosban.
Az eseményről bővebb tájékoztatást kaptunk február 20-án, a Budapesti Francia Intézet, Dumas Kávézójában.
Felszólaltak: Magyar Levente, Frankofón ügyekért felelős miniszteri biztos, Őexc. Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, Hervé Ferrage, Budapesti Francia Intézet igazgatója.
Filmvetítések, koncertek, színházi előadások, irodalmi programok, konferenciák, kiállítások a francia nyelv körül egy hónapon át! Az immáron 17. alkalommal megrendezett Frankofón Fesztivál idén is a francia nyelvű kultúrák gazdagságát és változatosságát hirdeti és ünnepli. Mindemellett 2017-ben hatalmas megtiszteltetés ért minket: a fesztivál hónapját megnyitó 7. Frankofón Filmnapokat a francia Külügyminisztérium beválogatta „Grand Tour” névre keresztelt programsorozatába, amely kitüntetett helyen kezeli és élénk figyelemmel követi a világ 100 legfontosabb frankofón kulturális eseményét.
A minden évben sokakat vonzó Filmnapok Budapesten és vidéken több mint ötven vetítést jelentenek. Hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében kezdünk, március 1-jén, Katell Quillévéré Réparer les vivants című, szívhez szóló alkotásával. És ami idén sem maradhat el: lesznek közönségtalálkozók francia rendezőkkel és színészekkel, lesz mesterkurzus, szervezünk éjszakai vetítéseket, egy estét pedig majdnem egészében Kanadának szentelünk. Vagyis ez a hét nemcsak a legfrissebb francia filmtermésből merít, hanem a frankofónia kulturális pezsgésében szintén aktívan részt vevő országok – Belgium, Kanada, Marokkó, Románia, Svájc – filmművészetébe is betekintést nyújt (a nagykövetségek szíves együttműködésének köszönhetően).
De a Fesztivál nemcsak a moziról szól. Legyen ez a március a felfedezés hónapja – oktatási programokon, koncerteken, színházi előadáson, konferenciákon és kerekasztal-beszélgetéseken, valamint Maia Flore csodálatos, költői fotókiállításán keresztül („Imagine France” ), amelyek különféle helyszíneken várják az érdeklődőket. 2017-ben a programsorozatnak még egy fontos tengelye van: a zene, az egyetemes nyelv, amely képes mindenkit megszólítani, mi csak az alkalmat biztosítjuk, legyen az a frankofón dalverseny vagy a számtalan – a klasszikus muzsikától a kortárs kísérleti zenéig, a reneszánsz dallamoktól a pop- vagy dzsesszritmusokig a stílusok széles spektrumát felsorakoztató – koncert valamelyike.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031