78. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - Eljárás az élelmiszer-ipari multik ellen ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:78. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - Eljárás az élelmiszer-ipari multik ellen ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/02/16 20:45

78. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - Eljárás az élelmiszer-ipari multik ellen ... 3.78. Kormányinfó - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő – 2017. február 16.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 24-féle azonos termékminta összehasonlítását követően megállapította, hogy ugyanazok a cégek ugyanazokat a termékeket jobb minőségben árulják az osztrákoknak, mint a magyaroknak. Ez azt a vélelmet erősíti, hogy ezek a multinacionális cégek "élelmiszer-ipari szemetet" próbálnak Magyarországon eladni.
Az elkövetkező időszak legnagyobb botránya előtt állunk, amely felvet élelmiszer biztonsági, minőségi, kereskedelempolitikai kérdéseket is. Vajon egy magyar ember miért nem kaphatja ugyanazt a terméket, mint egy osztrák.
A miniszter szerint elő kell venni az a kiskereskedelemre vonatkozó, fogyasztóvédelmi intézkedéscsomagot, amely már kétszer lekerült a kormány napirendjéről, mivel a kiskereskedelmi áruházláncoknak - jelentős munkaadók lévén - jelentős az érdekérvényesítő képességük is. Ez kiskereskedelem újraszabályozásának célja, hogy a fogyasztók érdekeit védje, akár az élelmiszer biztonság, akár a fogyasztóvédelem általános szabályainak keretei között - részletezte.
Lázár János azt mondta, Magyarország a visegrádi országokkal együtt már panaszt tettek az Európai Bizottságnál és azt remélik, hogy a testület eljárást indít azon országokkal szemben, amelyek hátrányos megkülönböztetést alkalmaznak a nyugat-európai és közép-európai fogyasztók között.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930