Házasság Hete - Jegyes csomag a FICSAK-tól - KIrály Nóra, Novák Katalin, Kocsis Máté ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Házasság Hete - Jegyes csomag a FICSAK-tól - KIrály Nóra, Novák Katalin, Kocsis Máté ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/02/15 17:15

Házasság Hete - Jegyes csomag a FICSAK-tól - KIrály Nóra, Novák Katalin, Kocsis Máté ... 1.A Házasság Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva idén jegyes csomaggal köszöntik a házasulandókat. A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a házasság intézményének elkötelezett támogatója, ezért nagy öröm számukra, hogy Magyarországon az elmúlt években egyre többen fogadtak örök hűséget., és bíznak benne, hogy egyre több önkormányzat partnerként támogatja majd a kezdeményezésüket.
A hasznos útravalókat tartalmazó díszes dobozba bekerül az első házasok adókedvezményéről szóló kiadvány is.
A jegyes csomagot sajtótájékoztatón mutatták be 2017. február 15-én a Budapest, VIII. kerületi házasságkötő teremben, melyen részt vett Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, Király Nóra, a FICSAK alapítója és egy jegyespár, akik megkapták az ajándék csomagot.
Baktay Zelka és Baktay Miklós pszichológusok, párkapcsolati szakértők – a jegyes csomagban található könyv szerzői bemutatták, hogyan és miért volt szívügyük a kiadvány.
Az eseményen több kerület és város polgármestere is részt vett így Kállay Gáborné, Ferencváros alpolgármestere, Elek Sándor, Törökbálint polgármestere …
A család fontosságára hívják fel a figyelmet a Házasság Hete elnevezésű országos kezdeményezésen. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerint a házasság a gyermekvállalás előszobája, mert biztonságot nyújt a pároknak. Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a házasságkötések száma. 2010 és 2015 között 10 ezerrel – közel 30 százalékkal – nőtt az egymásnak hűséget fogadó párok száma. 2016 első tizenegy hónapjában a házasságkötések száma 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, aminek tükrében az elmúlt 13 évben tavaly kötötték a legtöbb házasságot.
A Házasság Hete két évtizede indult kezdeményezés Angliából, melyet Magyarországon 2008 óta rendeznek meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásában, számtalan település, helyi kisközösség együttműködésével.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031