Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-es terveiről Guller Zoltán, vezérigazgató ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-es terveiről Guller Zoltán, vezérigazgató ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/02/11 16:45

Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-es terveiről Guller Zoltán, vezérigazgató ...Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-es terveiről Guller Zoltán vezérigazgató, Princzinger Péter általános vezérigazgató-helyettes tartott sajtótájékoztatót a világ legszebb szállodájában, a Hotel Aria Budapestben, 2017. február 11-én.
Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus, az idegenforgalom minden idők legjobb évét produkálta 2016-ban. Idén is hasonlóan kíváló eredményekre számítanak az ágazatban, hiszen 2017 a sportturizmus éve lesz.
Guller Zoltán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) február 10-én közzétett adatait sorolta, mely szerint 2016-ban a szálláshelyek bevétel növekedése felülmúlta még a vendégéjszakák számának növekedését is. Tavaly 7,0 százalékkal 27,7 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma, míg az ágazat összes bevétele 9,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, a szállásdíjak bevételei pedig 11,1 százalékkal nőttek.
A magyar turizmus nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően teljesített, a magyar növekedés tavaly a világátlag csaknem kétszerese, az európai átlag több mint háromszorosa lett. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) adatai szerint a nemzetközi turistaérkezések száma a világon 3,9 százalékkal, Európában 2,0 százalékkal, Magyarországon pedig 7,1 százalékkal bővült. Magyarország növekedési üteme megelőzte a legfőbb versenytársakét, Ausztriáét és Csehországét is.
Annak érdekében, hogy Magyarország Európa öt legjobb úti célja közé kerüljön két év alatt, a külföldi turisták költését pedig megduplázzák, számos fejlesztés indul. A balatoni strandoké már elkezdődött, a főszezonra mintegy 1,86 milliárd forintból 48 tóparti strand újulhat meg. A strandfejlesztés mellett a balatoni hajók károsanyag-kibocsátásának csökkentése is kiemelt feladat, és szeretnék, hogy rövidesen kizárólag elektromos hajók használhassák és elektromos vasúti pályán lehessen körbeutazni a tavat. A Balatonon ebben az évben több mint 570 fejlesztési projekt indul el, támogatást kapnak egyebek között a borászatok, a háztáji gazdaságok.
Megújul a nagycenki kastély, bor-utak épülnek a soproni térségben, és 23 milliárd forintból megkezdődik a Fertő-part turisztikai fejlesztése. Több mint 90 milliárd forintból elkezdődik Tokaj-Hegyalja térségének fejlesztése, kilátó épül a Kopasz-hegyen, Sátoraljaújhely 700 méteres üveghídja pedig a világ leghosszabb ilyen építménye lesz - sorolta. A többi turisztikai körzet fejlesztési terve is hamarosan a kormány elé kerül, az áfa csökkentéssel pluszforrást szerezhetnek az ágazat vállalkozásai is, amit ugyancsak fejlesztésekre fordíthatnak.
Idén a jelentős sportesemények miatt 31 budapesti és 3 balatonfüredi hotelben már 5500 szobát foglaltak le.
16 turisztikai külképviselet turizmusdiplomáciai feladatait a külügyminisztériummal kötött megállapodás értelmében a külügyi tárca veszi át, a nemzetközi marketing viszont továbbra is a Magyar Turisztikai Ügynökség feladata maradt.
A belföldi turizmus további erősítésén dolgoznak azért, hogy a külföldi turisták Budapest mellett az ország más részeit is megismerjék, a magyar gasztronómiát is kiemelten kezelve. Napirenden van az új kongresszusi központ megépítése is, ez a magyar turizmus elemi érdeke.
A Krónika Magazin két kérdésére megtudtuk: Kiemelten kezeli a gasztronómiát a Magyar Turisztikai Ügynökség és figyelembe veszik, hogy Széll Tamás, a magyar csapat, a Bocuse d'Or versenyen Euróban az első lett és a világon a negyedik legjobb eredményt szerezte meg. És elmondta a vezérigazgató, hogy öt éven belül a szakmában mindenki előre léphet egyet, hamarosan megjelenik a szálláshely fejlesztési pályázat, melyben az állam a vállalkozásokat minőségi szolgáltatások nyújtásában támogatja.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930