76. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - kórházépítés ... 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:76. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - kórházépítés ... 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/01/19 19:15

76. Kormányinfó - Lázár János, miniszter - kórházépítés ... 5.76. Kormányinfó - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő – 2017. január 19.
A kormány döntése alapján 2017. január 19-én büntetőfeljelentést tesz Lázár János a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése alapján. A 452,5 milliárd forintos uniós forrásból megvalósult beruházás ügyében az európai számvevőszék tett bejelentést az OLAF-nál, amely tavaly zárta le vizsgálatát több bűncselekmény valószínűsítése mellett. A feljelentés tartalmazza az OLAF észrevételeit, állításait. A számlák összege, amelyek esetében csalás, hűtlen kezelés, befolyással üzérkedés, visszaélés, szabálytalanság, lopás történt, megközelíti a 170 milliárd forintot.
Február 2-án Budapestre látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik. Szokásos éves találkozóról van szó, amikor a két ország kormányának tagjai áttekintik az aktuális társadalompolitikai és gazdasági kérdéseket. Ez egy fontos megbeszélés lesz, de semmi rendkívüli nincs benne, hiszen az elmúlt években rendszeresen, évente egy alkalommal találkozott a magyar és az orosz kormány.
A 2017 fontos év lesz a külpolitikai viszonyokban, nemcsak az új amerikai elnök hivatalba lépése és a Brexit miatt. A magyar kormány szerint a multilaterális együttműködések helyett a bilaterális együttműködések korszaka következik, vagyis a nemzetközi együttműködések helyett a nemzetek között alakul ki kétoldalú együttműködés - magyarázta. Érdekünk, hogy mind az Amerikai Egyesült Államokkal, mind Nagy-Britanniával "fair és korrekt" kétoldalú megállapodásokat kössünk. A britek Európai Unióból történő távozását úgy kell lebonyolítani, hogy az jó legyen Európának és jó legyen a briteknek is, a feleknek kölcsönösen előnyöket kell találniuk. A magyar kormánynak "érdekvédő" álláspontot is képviselnie kell a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit illetően.
Az illegális bevándorlás témakörben a legfontosabb teendő a felkészülés arra az esetre, ha Törökország nem tudná ellátni a migrációval kapcsolatban vállalt kötelezettségeit, és így egy újabb bevándorlási hullám indulna el. Magyarországnak késznek kell lennie arra, hogy Törökországtól függetlenül is meg tudja védeni az ország és az Európai Unió határait. A bevándorlóknak nagy segítséget nyújtanak a Soros György által szervezett turnusok, de összességében azon múlik a helyzet, hogy Törökország határain átengedik-e a migránsokat vagy sem.
Nagy jelentőségű, hogy a múlt héten több mint 500 határvadász tett esküt Magyarországon. A Belügyminisztérium gőzerővel dolgozik az idegenrendészeti őrizet visszaállításán. Utóbbit az európai biztonsági helyzet kockázatosságával indokolta. Egy második, belső kerítés felépítése elengedhetetlenül szükséges lesz a következő időszakban.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031